2009/05/04

Matchbox MB-15 Saab 9000 Turbo - UPDATE

Szerencsémre porsche kolléga tartotta a frontot és hétvégére nem maradtatok olvasnivaló nélkül. Nekem porrá zúzta a hétvégi terveimet egy számítógép újrainstall. (Az, hogy a Macintosh nem tudja összetojni magát csak mítosz. Négy dolog kell hozzá: Egy öreg G4-es Mac, egy homebrew magyarítás az OS X-hez, egy Symantec alkalmazás és egy gyakorlatlan felhasználó.) Valamikor időt kell rá találnom és túlesni kb. 50-60 cucc lefotózásán, akkor ígérem fellendülnek itt a dolgok és lesz végre megint tisztességes post, nem csak update.


Kevés kivétellel – most konkrétan nem jut eszembe egy sem a következőn kívül – nem vagyok különösebben oda a versenyfestésű Matchboxokért. A racsingfestésű Saab 9000 Turbo sem fog a kivételek közé tartozni. (Tudom, hogy most Tommi lelkébe fogok gázolni, de...) Emberek! Ez így ronda! Nem úgy a már tárgyalt bordó MB-22. Arról már nem is beszélve, hogy ezen a konkrét példányon sikerült nagyon elszúrni a tamponnyomást. Ahol nem görbe, ott elmázgálták. Szerintem igazi büntetés.


Sikerült úgy felfesteni a Saab feliratot az ajtóra, mintha utólag lenne rá-PhotoShopozva a fotóra. Pedig nem.
A tetőn nincs elmozdulva a festés, de ott legalább elkenték a pirosat.
Hátul viszont pont nem lehet elolvasni a Saab feliratot a rendszámtáblán.

6 megjegyzés:

Tommi írta...

Amíg nem kezd el lehámlani róla a festék, addig jó így is. De az biztos, hogy ennek a tamponnyomott verziónak rosszabb a festékminősége, mint a bordónak.

Ikarus 256 írta...

Tényleg nem a legjobb a tamponnyomás rajta, de az alapszínt sem sikerült fényesen, az éleken "virít" alóla a fém.

porsche írta...

Egy ékes bizonyítéka, hogyan rontsunk el egy kiváló kidolgozású modellt. Valami borzalom a festése. Az éleken szinte semmi sincs, az első ecsetes festésem lett ilyen, gyorsan át is kentem még egyszer.

Sam. Joe írta...

Most vettem észre rajta még egy hibát, hogy kézbe vettem: A jobb oldali fényszórójánál el van hajolva az a műanyagdarab, amiből a reflektor és a hűtőrács van. Így a jobb fényszóró "be van esve". Nem egy jól sikerült példány, az biztos.

Tommi, neked van ilyened, ugye?

Ikarus256/Porsche: Ahogy mondjátok! Ahol meg van rajta festék, ott meg túl vastag. Van egy húszas csomag Matchboxom, szintén ebből az érából és tele van ilyen gyárilag elkeffintett autókkal.

Tommi írta...

"Tommi, neked van ilyened, ugye?"

Igen, ilyenből van az összerakásra váró átalakított, ami talán nyáron lesz kész ténylegesen... Tehát komplett, fehér festésű nincs. Illetve! Megnyertük (illetve megnyerted) tavaly(előtt) azt az eBay-es aukciót, amit még én ajánlottam. 5 kisautó volt benne, és mondtam, hogy a Mondeo, meg a fehér Saab 9000-es kell belőle, és majd kifizetem. Még eMailben beszéltük. Ha megnyerted, akkor van... :)

Tommi írta...

Ja, a "Megnyertük" kezdetű mondat kérdés, nem kijelentés...