2009/05/03

Egy alkoholos filc gaztette

Az előző posztban említettem, hogy volt egy alkoholos filces korszakom. A cím egy kicsit igazságtalan, hiszen az én kezemben volt az a filc, és én gyaláztam le az alábbi képeken látható Mack CH600-as Matchboxot. És hogy miért gaztett, mert egy deka kopás nem volt rajta, annyit nem játszottam vele, hogy a pótkocsi összekaristolja a nyergét. Az a fránya filc teljesen befestette feketére - még az ablakokat is -, ráadásul a "festés" ennyi idő után be is repedezett. Izopropil alkohollal gondoltam lemosom, olyan lesz mint újkorában, de olyan ramaty a festék minősége, hogy azt is megmarja, bemattítja. Nem úszom meg tehát a fényezését ennek sem. A műanyag ablakokról ugyan lejött a nyomasztó feketeség, de az is egy kicsit bemattult - ami annyira nem vészes dolog, elég kidolgozatlan a belseje. Íme a példa arra, hogy miért ne adjunk a gyerek kezébe alkoholos filcet (meg körömlakkot, meg hibajavítót, erről bővebben később).

Átsejlik az eredeti fényezés, díszítés
Szerencsére a műanyagok megúszták
A kopásmentes alváz

7 megjegyzés:

Andrew0807 írta...

Én is csináltam ilyeneket és szerintem nem vagyok egyedül.A tisztítását én sima tiszta alkohollal szoktam csinálni.Valamikor még akkor is ha régi a szélvédő és le akarom tisztítani.Szinte vadiúj lesz tőle.

Zsizso írta...

Én csak a lámpákat dolgoztam meg,az apu kocsiain.Azokat nem bánom,nem lettek olyan szörnyüek.
Más:Nincs valakinek-aki a börzére jön-eladó roncsautója?Üdv.

porsche írta...

Ez nem hangzik rosszul, úgy érzem holnap felkeresek egy gyógyszertárat.
Most fejeztem be letakarítását (kromofág) a fülkének, holnap tervezem lefújni.

Ikarus 256 írta...

A szélvédőre egy tipp:
http://www.hotworldcustoms.com/Project%2024.htm
Mivel nincs összekarcolva a tiéd, szerintem elég, ha a polírozós résztől kezded. Én még csak egyetlen szerrel próbáltam az utolsó lépést végig, de az egész szép lett. Az utolsó lépésnél Amway padlófényezőt használtam, de elképzelhető, hogy működik valami egyszerűbb padlófényezővel is. Mindenesetre valami másik autó szélvédőjén próbáld ki először a technikát. Ha nem jön össze azon, még mindig újra lehet kezdeni. Sok sikert hozzá! ;-)

Névtelen írta...

Én 90-99%-os alkohollal szoktam őket megtisztítani. Én nem nagyon festettem át autókat, csak azokat, amiken nem volt festék. Inkább azokról szoktam így leszedni, amiket veszek.

porsche írta...

Roncsautóra én is vevő vagyok, főleg felnidonorra van szükségem.
Köszi Ikarus256 a tippet, kipróbálom.
Ma vettem a gyógyszertárba 70%-os alkoholt, ha nem válik be, legalább a fényezés előtti zsírtalanításra jó lesz (és jó lett).
Amúgy azt vettem észre, hogy ha csiszolok a felújítandó mb-n, akkor érdemes a kromofágozás előtt csinálni, mivel gyönyörűen eltűnnek az apró csiszolásnyomok (ahogy a pick-up fülkének a hátulján is látható).

Andrew0807 írta...

Porsche:Írj ennek az ürgének:
http://www.expressz.hu/jatek/modell/hirdetes-13378855/
Van egy csomó Mb siku donor kocsija.Én szereztem tőle egy lepukkant mb méretű amg mercit aminek pirelli rally kereke van.A kocsi ocsmány állapotban van de a kerékért megéri.