2009/05/24

Matchbox Memories Transit

Gondoltam meglepem Joet egy "céges" autóval. Úgy is elfér már a blognak egy saját vas, gondolva a felújításhoz szükséges alapanyagok, illetve az aukciós oldalakról származó Matcboxok és egyéb modellek minél gyorsabb célba érésére. Az anyagi korlátok elég szűkösek, így egy 1982-es Ford Transitra esett a választásom. Elég leharcolt állapotban volt. Vétel után egyből szétkaptam, kilakatoltam, illetve a Supervan 2 mintájára kapott egy kövér spoilerezését. A tempós haladás érdekében kidobtam belőle a traktormotort, és kapott egy V6-os blokkot. Most már kinézett valahogy, megkaphatta a tipikus furgonszínt is. Felkerültek az alufelnik is, sajnos csak használtra futotta, egy-két helyen padka nyomok rajta, de idővel úgy is gyarapodni fog. Nem maradt más hátra, mint a matricázás, és lám már el is készült a futárkocsi.

Komolyabbra véve pár szó a modellről. Mint Matchbox Joe már itt kitárgyalta, így ezt diplomatikusan kihagyom és a konkrét darabra szorítkozom. Ez is saját örökségem, megjárta az alkoholos filces korszakomat, ilyen állapotban került fel a padlásra is. Szétszedés, kromofág már rutinszerűen ment. Az ablakokra is került filc, azonban kitartó munkával, és egy alkoholos ronggyal ezt sikerült megszüntetni. A lámpákról is sikerült eltávolítani a hibajavítót, mely ezüst festék híján egyenlőre marad fekete. A festésbe már kezdek belejönni, azonban a fehér nem fed olyan jól, így kicsit vastagra sikeredett a fényezés. Az alvázat is fehérre fújtam fekete helyett, erősítve a replika mivoltát, gondolok itt például a beömlőkre, ami jelen esetben ál, így ki sincs vágva a kaszni alatta. Próbáltam valami ütős dizájnt készíteni rá, sikertelenül. Maradt a matricázás, melyet etikett címkével oldottam meg, bár így utólag elnézve lehetne kicsit nagyobb is a felirat.

Fellelt állapot
Filc, filc és filc mindenütt
Új ruhában
Nem egy padkázós kivitel

7 megjegyzés:

Tommi írta...

Nagyon Zsíír!!! Gratulálok! :)

Sam. Joe írta...

Huhh, ez óriási meglepetés! Porsche ugyan mondta, hogy készül valami meglepivel, de azt nem gondoltam volna, hogy nem postról van szó, hanem egy szolgálati gépjárműről! Ezer kössz, nagyon eltaláltad az ízlésemet, nagyon bejön! Külön köszönet a "Matchbox Joe"-ért.

Névtelen írta...

Nagyon jó lett!!!!
Nekem is van már 1-2 egyedi darab, amit postolnom kéne, de az egyik olyan egyedi, hogy a világon nics más ilyen. (nem dicsekszek....)

Andrew0807 írta...

Hol lehet matriát szerezni?

Zsizso írta...

Ügyi vagy!Ilyen +lepinek én is örülnék.

porsche írta...

Nem hittem volna, hogy ilyen sikere lesz, örülök, hogy tetszik nektek.
Matrica: amit az autón látsz, az irodai etikett címke, arra van rányomtatva a szöveg:
http://shop5.unas.hu/shop_ordered/1270/shop_pic/unas_521914.jpg
Ilyet tervezek venni:
http://www.jatek-makett.hu/aruhaz.kellekek-kiegeszitok.reszletes.174331_AT!ACT-Atlatszo-matricalap-Laser-Jet-nyomtatohoz-1db.html
Ezt meg jó lenne tudni, hol lehet kapni:
http://hotworldcustoms.com/images/Scalemaster/Project%2012/pic%2022.jpg

PMGabi írta...

Üdv!
Jó lett nagyon, szerintem is. Grat!
Jó ötlet és jó kivitelezés...:)