2009/05/13

Matchbox 2008 Best of British: MB-08 Land Rover Defender 110

Úgy fest, hogy a Mattelnél úgy döntöttek, hogy a Land Rover Defender 110-ről annyi bőrt nyúznak le, amennyit csak bírnak és még egy kicsit. Az „újkori” Matchboxok közül a 2006-ban debütáló terepjáróból egészen sok verzió létezik, ami igazából nincs ellenemre, hiszen egy jól sikerült darab... Csak éppen ezzel egészen elcsépelik. 2008-ban is bekerül a BoB szériába, 2009-ben is és a negyvenéves jubileumiban is megjelenik – csak győzzem lefotózni őket. Mai szeánszunk tárgya a 2008-as BoB-ból való. A baja a szokásos: semmi olyan nincs benne, amitől megérné a BoB emelt árát. Ha beírjátok a bal felső sarokban lévő keresőbe a jármű nevét, akkor szép számmal leltek majd verziókat, amik nagyon hasonlítanak festésben erre. A plusz igazában az orron lévő reflektorok és a jellegzetes fekete színű homloklemez festése. Ennyi. Számtalan lehetőség lenne még a kifestésre és a modell feljavítására – a motortérből az a-oszlop előtt kinyúló lég-periszkóp, a szélvédő feletti reflektorok, a tetőcsomagtartó és ami benne van, hátul a létra és még sorolhatnám. Kedves Matchboxok feljavításával foglalkozó kollégák! Nem kapott valaki kedvet?


Matchbox 2008 Best of British: MB-08 Land Rover Defender 110 NRFB.
Kanárisárga. Sivatagban rejtőszín, dzsungelben mentőszín - öt percig. Az alsó fekete csík gyárilag lett rosszul felfestve.
Hogy mitől is kerül többször annyiba mint az 1-75?
Költői kérdés volt, én is tudom.

6 megjegyzés:

porsche írta...

Teljesen egyet tudok veled érteni, legalább úgy kéne kinéznie, ahogy a dobozán van. Azért ez a sárga szín szerintem jól áll neki.

Ikarus 256 írta...

A Superfast verziónál sem vitték túlzásba a részletek kifestését. A lámpák, és a csomagok ott is kimaradtak.
http://areh.de/HTML/Vers6584.html
A sárga alapszín nekem is bejön. :-)

porsche írta...

Ehhez képest viszont még visszalépés is, bár a feketének való részeket nem kellett kifesteni, de legalább a tetőlámpákra gondoltak:
http://www.areh.de/HTML/Vers6873.html

Zsizso írta...

Megvan,nekem is nagyon tetszik,habár az ára nem a megfelelő.Tudnál küldeni egy emilt,hogy mi a szürke Kenworth W900,a Papa Truck és a Super Boss ára?Elöre is köszi!

Ikarus 256 írta...

Össze kellene gyúrni a Superfast verziót az idei BoB-bal. A Best of British egész jó, csak a hátsó lámpákat kellett volna kifesteni. Két piros festékpötty ilyen drága lenne???

Sam. Joe írta...

Ikarus 256: Béjvacsban királyság, dzsungelben muslicacsapda... 8-)