2009/05/07

BMW M1 felújítás

Eredetileg ezt a posztot akkor szándékoztam megírni, mikor meglesz hozzá a másik kerékgarnitúra. Amiért mégis most teszem közzé, az az, hogy szeretném bemutatni lépcsőzetesen fejlődésemet. Eddig ecsettel festettem, azonban már van készen olyan felújításom, amit festéksprayel festettem, így ez sem marad sokáig ebben az állapotban - újból sárga lesz. Egyenlőre a sprayel próbálkozom, de erősen kacérkodom egy festékpisztoly beszerzésén.

Ugyan a pick-up-al kezdtem a felújításaimat, de mégis ez volt az első ami elkészült. Saját örökségem része, eredetileg sárga volt ami csak nyomokban volt fellelhető, ezért annó piros alkoholos filccel "átfestettem". Ennél még úgy gondoltam, hogy ecsettel frankón kivitelezhetőek lesznek a felújítások, azonban rá kellett jönnöm, hogy a modellfesték - ami eredetileg műanyaghoz készült - nem nagyon szeret fémre kerülni. Csíkos lett, nem takarta az éleket rendesen, ezért egy kicsit vastagabban festve kapott egy második réteget is, amivel szerintem már egész elfogadhatóan néz ki. Kézben tartva azonban érezhető a vastag festék, érdekes tapintása van, kicsit puha, és sérülékeny is. Következtetésképpen alapozni kellett volna előtte, amit alapozó sprayel célszerű elvégezni, de akkor már inkább jobbnak láttam mindjárt ilyen kiszerelésű festéket venni.

A kerekeivel mint látható, nem sok mindent lehet kezdeni, ráadásul találni sem könnyű hozzá, mivel elég széles a nyomtávolsága - azért úgy néz ki sikerült. Ezt leszámítva jó állapotú, a szélvédők sem nagyon karcosak, ezért is éri meg vele foglalkozni. Külön érdekesség, hogy a hátsó lámpája, egy külön műanyag, ritkán látni ilyet Matchboxéknál. Az utolsó képen megfigyelhető, hogy ha műanyag alvázas Matchboxot fúr szét az ember, és hagy egy kis peremet a szegecsnél, akkor vissza lehet pattintani.

A vastag festés ellenére a részletek megmaradtakA szebbik fele
A lámpa külön műanyag elem
A jobb hátsó kerék iszonyú
Azért csillogni is tud
Az alváz ideiglenesen visszapattintva

10 megjegyzés:

Ikarus 256 írta...

Én is próbáltam ecsettel festeni, de nagyon csíkos lett, így aztán maradék felni festékkel fújtam le, persze spay-vel. Sokkal szebb lett.
Ha kifested a rácsokat meg a lámpákat elől, szebb is lehet, mint az eredeti korában. ;-)

Sam. Joe írta...

Remélem jók lesznek rá annak a donornak a kerekei, amit túrtam. Vasárnap kiderül!

Ikarus 256 írta...

Joe, te lettél a kerék beszállító? :-D Szurkolok nektek, hogy sikerüljön.
Ha véletlen nem lesz tökéletes, akkor sikítsatok, mert kértem és kaptam is tanácsot ilyen témában, de kipróbálni nem volt még időm.

Sam. Joe írta...

Túrtam egy nagyon levitézlett Group C Racert a roncsosból, mert az volt a legszélesebb tengelyű cucc, amim volt. De közel sem biztos, hogy jó lesz, mert az előző tulaj nekiment valami festékkel szegénynek és a kerekei is festékesek lettek - remélem lejön - másfelől szemre nekem kicsinek tűnnek a kerekek az M1-hez. Félek, hogy olyan lesz tőle, mint azok a tuningautók, amikre szándékosan 13"-as kerekeket tesznek fel. De szerintem ismered is ezt a fajta Matchbox kereket, Charlie Mack 8-dot wheels-nek hívja.

PMGabi írta...

Üdv!
Nem akarnék senkire semmit ráerőltetni, de ez a belinkelt festéxorópisztoly az amit NEM SZABAD megvenni! Ha kicsit olvasgatsz a makettttinfón, megtudod miért. Esetleg, akkor használható, ha egyszínű fényezést akarsz az autóidra (kétlem). Nekem is volt (2 is) ilyen, ill. hasonló, nagyon ratyi.
Szia!

Sam. Joe írta...

Bár én eke vagyok az egész ügyhöz, bátran mondhatom a többiek nevében is, hogy örömmel fogadunk minden tanácsot! Köszi szépen PMGabi!

porsche írta...

PMGabi: Köszönöm észrevételedet. Mivel ügye a nulláról kezdtem, ezért is próbálom minél részletesebben leírni, mit és hogyan tettem, hogy mások tanuljanak hibáimból, illetve mások segítsenek, hogy hol hibáztam - amit szerencsémre meg is tesznek.
Mindenesetre utánaolvasok, még egyszer köszönöm.

Névtelen írta...

Sok sikert a folytatáshoz!!

Ikarus 256 írta...

Jó lett végül a Group C Racer kereke a BMW-hez?

Sam. Joe írta...

Ööö... Szóval valahogy elkerültük egymást a börzén, nem tudtam átadni a donort.