2009/05/15

Matchbox 2008 Best of International: MB-05 Citroën DS

Az „Istennő” 2008-ban került be az 1-75/1-100 szériába és nem győztem örülni neki akkor, hogy a Matchboxnál ismét klasszikusokhoz nyúltak. Ráadásul sikerült szakítani a sztereotípiával és – mint azt az előbb linkelt post is mutatja –, nem csak Fantomas-feketében sikerült elkészíteni. Sicher was sicher, rögvest 2008-ban egy újabb bőrt is lenyúztak a vadonatúj modellről és a BoI szériába is bekerült. Mint azt tudjuk, az ilyen spéci sorozatok többszörösébe kerülnek a hétköznapi 1-75 széria árának, amiért... Mit is nyújtanak pluszban? Nos, egy bugyikék fényezést, ami ennél a példánynál jó vastagra sikerült, az 1-75 változatétól eltérő kerekeket, valamint a BoI blistert és papírdobozt. Hülyeségi adó befizetése a kasszánál, tessenek odafáradni!

2008 Best of International: MB-06 Citroën DS, NRFB.
A színét és a kerekeit leszámítva semmi eltérés nincs a hétköznapi 1-75 modellhez képest.
Nem szeretek blistert fotózni. Aki megtalálta az élességet, kérem szolgáltassa vissza!
Ennél a példánynál nem takarékoskodtak a festékkel.

10 megjegyzés:

Tommi írta...

Nemrég jártam egy olyan játékboltban, ahol még volt. Egy pillanatra elgondolkodtam rajta, hogy megveszem, aztán megnéztem az árát... 1500 Ft bazz... Szerintem leltárkor nem vették észre, hogy már nem kellene ott lennie és nem árazták át... Maximum 1000-ért elhoztam volna. :S

porsche írta...

Biztos beragadt a futószalag és kétszer fújták át:D
Komolyabbra véve, ezek a felnik szerintem sokkal jobban passzolnak hozzá, de az olykor háromszoros árat szerintem nem éri meg ez a csomagolás, max a dupláját.

Ikarus 256 írta...

A színe nagyon csúnya, de a kerekei tetszenek.

Sam. Joe írta...

Tommi: Mire érted, hogy "már nem kéne ott lennie"?

Tommi írta...

Joe: Ez 2008 eleji kiadás, legalábbis akkor láttam először. Még ha csak 2008 nyarán kapott belőle az a hely, ahol láttam (egyébként Veszprémben egy játékboltban), akkor is el kellett volna tudniuk adni idén májusig. Ugyanis szerintem idén már nem kaphattak, mondjuk max tavaly decemberben. Esetleg.

Remélem érthető voltam :)

Ikarus 256 írta...

Tommi: Nem kell azon csodálkozni, hogy ilyeneket találsz még játékboltokban. Pécsen is elég sűrűn szembejönnek még, de nem csak a kis játékboltokban. A Régióban például még Hero City-s modellek is vannak, amik kb. 4-5 éves modellek.

Sam. Joe írta...

Egyetértek, semmi csoda sincs benne ha itt-ott beszorulnak modellek. Arról is legendákat lehet olvasni, hogy mit találtak emberek, akik bekéredzkedtek igazi fogyasztói társadalomban elterülő játékboltok raktáraiba. Nekem is volt ilyen élményem, csak éppen az a Kínai Népköztársaságban volt. 8-)

Ikarus 256 írta...

És a 1999-es Action City-d? Az meg a polcon volt, csak kisvárosban.

porsche írta...

A beragadt készletre ott van például a HW Chargerem, amit bemutattam, már poros is volt (nem az 1 hetes) a bliszter és ügye 2007-es kiadás.

Sam. Joe írta...

Ikarus 256: Oh, az a Te trófeád! Eszembe sem jutott a sztorija, de jogos! 8-)