2009/05/17

Matchbox 2008 USA Superfast MB-09 '63 Cadillac Hearse

Annyit szapultam már a szokásos 1-75, vagy 1-100-as sorozatoknál lényegesen drágább spéci kiadásokat azért, mert nem, vagy csak alig nyújtanak többet azokhoz képest, hogy igazán itt az ideje, hogy üdítő kivételt mutassak meg.

Az abszolút vitatható, hogy egy gyerekeknek szánt kisautó sorozatban van-e keresnivalója halottaskocsinak, de az viszont biztos, hogy az 1963-as Cadillac pompakocsi eddig megjelent összes színvariációja a kötelező fekete, fehér és ezüstszürke bizony mind piszok jól sikerült. (A típusról a lényeges és érdekes infók megtalálhatóak az előbb linkelt postok közül a legelsőben, legalul.) Azt is emlegettem már, hogy a szenteknek bizony maga felé hajlik a kezük a tengerentúlon is, merthogy a tavalyi amerikai Superfast sorban bizony olyan modellek is vannak, amik után hosszú nyálcsíkot húztam magam után, mint a csiga. Nézzétek meg a képeket és egyet fogtok érteni velem: Ilyen modellekért örömmel fizetjük ki a spéci szériák két-háromszoros árát!

A 2008-as amerikai Superfast sorozat egyik gyöngyszeme az 1963-as Caddy pompakocsi.
Mintha nem is ugyanaz a modell lenne, mint ami az 1-75 szériában is szerepel.
A hátulján a felirat easter egg-nek is felfogható - részletek alább.
A fehérfalú abroncsok igazi telitalálat! A tető festése nem hiszem, hogy sok tapogatást kibír, de ez nem is játékszer. Amúgy a fekete rész tapintásra nagyon fura, nem az a síma, mint amit megszoktunk.
"Restless Hearse Faciliators" Húha, na ennek a kibogozása nem egyszerű. A "Nyughatatlan Hearse" kicsit morbid szóvicc, a nyughatatlanról nem kell magyarázni, hogy a békében nyugvásra rímel, a Hearse-t meg már kibogoztam itt. A "Faciliators" meg valami olyasmit tehet, hogy "teljes körű szolgáltatást nyújtók". Tessék észrevenni a kifestett hátsó világítótesteket is!

4 megjegyzés:

Ikarus 256 írta...

"Szép"! :-D
Jól látom, hogy a shopba beállítottál egy Rollst? Ha igen, akkor jó ötlet volt! ;-)

Sam. Joe írta...

Zavart, hogy tök üres belül. Így meg olyan mint egy mini-autószalon. Őrült csalódott lettem volna, ha nem szúrjátok ki.

Zsizso írta...

Gyönyörűűűűűűűűűűűűűűű!A Rolls nekem is feltűnt.

Sam. Joe írta...

Érdekes lett ez a szavazás! Meglelhették az oldalt a Mattel dolgozói, mert 28-ból, 2-en arra szavaztak, hogy megérik az árukat a spéci szériák. 8-)