2009/04/25

Matchbox MB-71 Premiere Collection '61 Corvette

Szégyen ide, szégyen oda, kezdek eljutni oda, hogy már nem emlékszem, hogy mi van a gyűjteményem azon részében, ami arra vár, hogy ide felkerüljön. Azt persze könyvelem, hogy a tárolódobozokban mi van, de a könyvelés nem mindig találkozik a memóriámmal. Épp a Corvette dobozban turkáltam, amikor ez a Premiere Collection darab szembe jött velem és én meg rácsodálkoztam: Jé, te vagy nekem?

Premiere Collection vajon mi?
A Matchbox Premiere Collection nekem meglehetősen kaotikus, ámde felettébb csinos széria. Eredetileg 1996-ban indította útjára a Tyco. A mostani „Best of...” sorozatokhoz hasonlóan a PC modellek is bliszterben vannak egy papírdoboz társaságában. A festéssel, átlátszó ablakokkal, gumi kerekekkel és krómfelnikkel feljavított modellekből egyenként 25 000 darab készült. Eredetileg 3 szériát akartak készíteni, szériánként 6 modellel de olyan népszerűek voltak, hogy 3 további követte 1996-ban, majd továbbiak azután is, hogy a Mattel átvette a céget. Innentől eléggé összekuszálódik, hogy mi milyen néven jelenik meg a szériában. Dan Zsebeházy elég komoly gyűjteménnyel rendelkezik ebből a szériából is, érdemes ellátogatni hozzá egy kis nyálcsorgatás erejéig.

1962 Corvette
Az 1962-es Corvette-ről még tavaly év végén prezentáltam egy monstre postot, ezért a típust érintő olvasnivalókért érdemes ellátogatni oda. A Premiere Collection verzió is hibásnak tekinthető abból a szempontból, hogy 62-ben csak egyszínű változatok láttak napvilágot, tehát egy piros-fehér festés nem évhelyes. Viszont vitán felül gyönyörű!


Matchbox Premiere Collection '61 Corvette. A blister nincs meg, csak a papírdoboz.
A kétszínű festés 1961-re nem korrekt, de csudaszép!
A képeken talán nem is látszik, de a belső teret is feldobták egy kicsit. A piros ülések fekete betéteket kaptak.

4 megjegyzés:

Zsizso írta...

Gyönyörű!Gratulálok!

Ikarus 256 írta...

Nem mindegyik Premier Collection modell tetszik a túl széles kerekek miatt. Ahogy elnézem a tiédből is kiáll valamennyit, de ez még annyira nem zavaró, mint pl. ennél:
http://matchbox.zsebehazy.com/mb100/mb172-11.jpg
Nézegettem a Zsebehazy lapját, és elsőre ez a Corvette Grand Sport tetszett meg a legjobban:
http://matchbox.zsebehazy.com/mb100/mb172-11.jpg
Hasonló színe lett annak is, amit Apának csináltam még korábban.

porsche írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
porsche írta...

Egyetértek Ikarus256-al, ezek a kerekek tényleg nem állnak jól mindegyiknek modellnek, ráadásul nyomasztó így együtt látni őket, hogy az összesen ugyanolyan felni/gumi van.