2009/04/20

Matchbox Convoy premiersorozat: CY-2 Rocket Transporter – UPDATE

Hú, de régen Convoyoztunk már! Ebből az alkalomból elsütök két újabb keletű – vagy két hónapos – beszerzést, kiegészítésképp egy régebbi, a Convoy első szériáját bemutató sorozatomhoz. A CY-2 rakétaszállítóról szóló postot csupán az új verziókról szóló képekkel tudom érdemben bővíteni. A lényeg jól látszik: ezek a szerelvények „krómozott” rakétákat cipelnek, amúgy a teljesen olyanok mint a korábbiak. Sőt! A kettő teljesen egyforma, csak a dobozuk tér el. Nem jellemző rám a dobozgyűjtés, most is úgy lett e kettő az enyém, hogy mindkettőre az esélytelenek nyugalmával licitáltam az eBay-en és nyertem.


Krómrakétás CY-2 az egyik fajta dobozban.
Végigpörgettem a blogot, ilyen dobozt még csak egyszer láthattatok itt, de hátulról még soha. Hát tessék, hiányt pótolok!
Krómrakétás CY-2 már a Tyco dobozban.
Ebből a fajta dobozról is csak egyszer volt itt kép, az is az eBay-ről származott.

9 megjegyzés:

porsche írta...

A kipufogó krómja került a rakétára?
A fordított megoldás jobban bejön, elvégre a kipuff krómozva szép, a rakéta meg fehéren:)

Névtelen írta...

Bocsi, hogy ide írom! A legkopottab Pontiac-ért, a Dodge Challenger-ért, a Maxi Taxi-ért, a Mercury-ért, és a busz-ért mennyit kérnél darabonként? Vagy ha érdekelne csere az autóim Vaterán vannak.

Sam. Joe írta...

Porsche: LOL.

BogZoo: Emilben megbeszéljük, de a Maxi Taxit már elkelt, csak elfelejtettem leszedni.

porsche írta...

Amire próbáltam utalni:
Nem értem miért nem krómozott ennél a Kenworth kipufogója.
Ha már NASA aza rakéta akkor legyen fehér szerintem, bár a tartójának jól áll (code3-nak jó lenne vegyesen;)
Jól látom, hogy a dobozokat könnyen lehet nyitni, vagy ragasztva is van?
Ez a lowbed/lowboy trailer létezett más színben ezen a szürkén kívül?

Sam. Joe írta...

Porsche: Abszolút értettem, hogy mire célzol, csak a "kipufogó krómja a rakétán" kitételen röhögtem egy sort. A szürke kipufogók szerintem is kiábrándítók kicsit, de sokszor felbukkan ez a részlet, már egészen hozzászoktam. Nekem a krómrakéta is tetszik, bár kétség kívül igaz, hogy NASA rakétában a fehér az igazi. Ezek a dobozok nyithatóak-zárhatóak, de nem akartam (lusta voltam) őket molesztálni, az előző postban ott vannak kibontva gyakorlatilag ugyanezek, a lényeg meg látszik dobozon át is. Lowboy még feketében van, más szín hirtelen nem jut eszembe.

Tommi írta...

Lowboy-ból kék és piros is van.
A repülőszállítós verzió, amit a Daf 3300 mögé akasztottak.
Ikarus256 kollégának van mindkettő...

Sam. Joe írta...

Na, akkor pontosítsunk! A szigorúan vett, módosítatlan Low Boy-ból a szürke és a fekete a két leggyakoribb szín. A piros és a sárga létezik még, mint CY32, de ezek nem éppen a leggyakoribb Convoyok. Abban a pillanatban, ha a Low Boy kap valamilyen felépítmény szerűséget, mint mondjuk amilyen az Airplane Transporter, Boat Transporter, Tracking Transporter és még a maradék kb. 8 féle cucc, aminek ez az alapja, akkor a bázist adó LB-t időnként szokták a felépítmény színére kenni. Persze ahhoz, hogy ilyen színű LB-t kapj, le kell róla rombolni a felépítményt. Ha így tágítjuk a kört, akkor persze van kék, fehér, neon narancssárga, khaki zöld LB is. Azt hiszem nem hagytam ki semmilyen színt, de ha van valakinek hozzá türelme, akkor bogarássza át a Convoy Projectet az ügyben. (Link jobbra.) ;-)

AndrewBoy írta...

Pengék! Nekem a második verzió van meg. Jól néz ki élőben nagyon

diecastmini.com írta...

i have missed these so much ...