2009/04/03

Matchbox MB-07 Romping Rabbit

A közelmúltban elkezdett 1-es Golf sorozatot egy a mi tájékunkon viszonylag ritkább verzióval folytatom, egy Nagyláb Nyuszival.


Azt az előző szeánsz alkalmával már tisztáztuk, hogy a Golfot az Egyesült Államokban Rabbit-nek, azaz Nyuszinak hívták. Az alvázán 1981-es keltezést viselő, de először 1982-ben megjelenő, amerikai kiadású MB-07 ezért lett Romping Rabbit, azaz nagyjából Hancúrozó Nyuszi. Hát... Akárhogy is nézem ez a név... ez bizony gáz. Nagyjából olyan, mintha a South Park karakterének, Nagy Meleg Al-nak a szolgálati járművéhez tartozna. Egy fokkal talán jobb a „Vaduló Nyuszi” fordítás, amihez ha hozzáveszem az unokahúgom korából fakadó kiejtési problémáit, akkor úgy hangzik, hogy „Vadujó Nufi” ami másfél fokkal teszi jobbá.


Vadujó Nufi bigfoot, azaz Nagyláb. Alá hatalmas kerekeket szerkesztettek, így a későbbi Golf Country is csak félve nézne fel rá. Az alváz annyira jól sikerült, hogy a hátsó kerekek időnként belemarnak a hátsó kerékjárati ív csücskébe. Fél milliméternél kevesebbel kéne csak, hogy hátrább legyen. Vadujó Nufi kormánya a jobb oldalon van és rendszáma is megegyezik mindkét végén (FLT 878). Van rajta extraként egy remekül kihasználható vonóhorog, hiszen mint tudjuk, nem is Nagyláb a bigfoot lakókocsi nélkül! A Nufinak az alvázára sikerült tisztességgel kiírni a nevét, de a karosszériáján lévő festésről már lemaradt az utolsó betű és még egy felső vesszővel sem sikerült elkerülni a helyesírási hibát.


Vaduló Nyuszi.
Hancúrozó Nyuszi.
Vadujó Nufi.
A remek extra, a vonóhorog!

8 megjegyzés:

Névtelen írta...

Nekem bejön. A háttérben nem egy Morgan, egy Chevrolet El Camino, és egy Flareside Pick Up van?

Zsizso írta...

Őrült egy gép,de nekem tetszik.Jobban vagy már?üdv.

Zsizso írta...

A háttérben a Flareside Pickup-on és a Morgan Aeromax-on kívül az egy Chevy Elcamino?

Sam. Joe írta...

Bog Zoo: Pontosan!
Zsizso: Köszi, mostmár sokkal jobban. Igen, a Te listád is pontos. ;-)

Ikarus 256 írta...

+1 szavazat a Hancúrozó Nyuszinak. ;-) A Vaduló Nyuszi illik jobban a kinézethez, de a másik név jobban tetszik.

Ikarus 256 írta...

Jaj, BogZoo, van Lamborghini Countach-om, a héten jött meg! :-D (Pont elküldtem az előző kommentet, amikor a kezembe fogtam, és eszembe jutott, hogy szóljak neked.)

Névtelen írta...

Remélem, hamar átmegy rajtad ez a betegség. Én is beteg voltam a múlt héten, meg előtte szerdától....

porsche írta...

Kiváncsi lennék milyen lenne egy szintén így magasított caravan utánfutóval:)