2009/04/28

Matchbox MB-09 AMX Javelin - UPDATE

Nem tudom nálatok ez hogy működik, de ha valahol szóba jön, hogy a Matchboxok felhalmozása a hobbim, akkor biztos van valaki, aki bedobja, hogy „Óh, nekem van a pincében/padláson/szüleimnél egy halom régi Matchboxom, majd elhozom neked!” Na, ha nekem annyi ötezresem lenne, ahányszor már ezt hallottam, akkor enyém lenne a Várhegy Siklóstul. Az esetek 99,9 százalékában ezek az emberek azonnal elfelejtik az ígéreteiket, amint elhagyják e szavak a szájukat. Nem így Barebone Gyuri cimborám. Ő nem ígért semmit. Egyszerűen beállított egy halom, gyerekkori kisautójával. „A hétvégén voltam a szüleimnél, elhoztam ezeket neked, jobb helyük lesz, mint nálam.” Finoman szólva térdre estem – több okból is. Gyurikám, itt az első post a kincseidről, ez úton is köszi!


Nos, az AMC Javelin AMX már szerepelt e lapokon, szerepelt Rájen kollégánál is, de nem vagyok elégedett egyikünk típusismertetőjével sem. Egyfelől tartozom egy részletes magyarázattal arról, hogy mi az a Pony Car – de ezt a Ford Mustangra tartogatom –, merthogy ez az is. Másfelől a Muscle Car miben létét is ki kéne bogoznom – amihez megint az ős-Mustang a jó alkalom. Meg persze millió dolgot lehetne még pótolni, például az AMC történetéről ezt-azt. A következő Javelinnél ez utóbbit bizonyosan pótolom.


Ami ezt a darabot illeti, ritkának tekinthető. Egy TP-003 Twin Pack részét képezi, és egy bézs MB-43 Pony Trailer tartozna hozzá. (Pont amilyenem van szólóban, juhé! Már csak a pacik kellenének hozzá, ami nem lesz egyszerű.) Charlie Mack szólóban 35-50 dollárra taksálja a piros Javelint, melynek az ajtajai az 1-75 szériában lévőkkel ellentétben nem nyithatóak. Egy teljes ilyen TP-003 szerelvény amúgy a legdrágább verzió, 65-80 dollárt ér az előbb citált úr szerint.


Piros AMC Javelin AMX. Ritka.
Természetesen a fotózás után jutott eszembe letisztítani. Mostmár sokkal csinosabb.
Az ajtajait - gyárilag - nem lehet kinyitni.

14 megjegyzés:

Ikarus 256 írta...

Ha minden igaz, akkor otthon még van egy fölös utánfutóm, ami ehhez kell, lovakkal együtt.

Tommi írta...

Ez jó...

Én ma kaptam az olasztanárnőm húgától egy Siku gyártmányú B1-es VW Passat Variant kisautót. ADAC-os már volt, most lett mellé egy utcai. :)

Névtelen írta...

Szép darab! Te szerencsés! Én is örülnék, ha valaki így állítana be hozzám :-D Az a háttérben pedig egy Shelby Cobra nem?

Sam. Joe írta...

Ikarus 256: Erről konkrétan lecsúsztam akkor.

Tommi: "Olasztanárnőm húga"... Megrohantak a régi, szép emlékek!

BogZoo: Na jó, de milyen Shelby Cobra? (Súgok, a kerékből kitalálható.)

Névtelen írta...

Hát én Hot Wheels-nek gondolom.....

Sam. Joe írta...

Ötös! 8-)

Andrew0807 írta...

Már én is kaptam ilyen ajánlatokat.Pontosabban 2-t.Az egyik be is tartotta és azt mondta megkeresi majd a másik felét.:)50%-50%.Eddig...

Névtelen írta...

8-) Ahogy az osztályfőnököm mondaná matekon: ,,És tudta, és tudta, és tudta!" 8-9

Tommi írta...

Joe: Miféle emlékek? :)

Bog Zoo: Méghozzá egy régebbi Hot Wheels, ami elindította a Matchboxot a lejtőn...

Sam. Joe írta...

BogZoo: Tényleg HW és tényleg régi, de sajna nagybeteg. Se szélvédője, se belső tere. Barebone Gyuritól van az is, csak ahogy Tommi szokta mondani: "Eljátszotta". Érdekes, mert maga a test és a futómű kifogástalan.

Tommi: La mia prima amica era a metà italiana.

porsche írta...

Szerinted nem lehetne összehozni ennek a belterét és a szélvédőjét (http://lh6.ggpht.com/_KSSnscRlvMY/STTQOFaNgWI/AAAAAAAABNU/hFsu7kkddic/s400/DSC03542.JPG)a HW Cobrával?
Én úgy is kerékdonornak használom csak.

Sam. Joe írta...

Szemre túl nagy hozzá, de azért köszi.

Tommi írta...

Joe: Ah, sí. :)

Egyébként meg egy kis farigcsálással bele lehetne tenni azt a belteret a Cobrába, amit Porsche ajánlott...

Sebi írta...

Nekem is meg van ez a piros,észre se vettem mikor elhoztam,hogy nem nyílik az ajtaja.Amikor összehasonlítottam a többivel akkor vettem észre,gondoltam utána nézek.Tudtam,hol kell keresgéljek.Nem gondoltam,volna,hogy ennyit ér.Trélerem is van hozzá,persze lovak nélkül...