2009/04/06

Matchbox 40th Anniversary Superfast: MB-06 - Morgan Aeromax

Nagyon távol áll tőlem a "dögöljön meg a szomszéd tehene is" mentalitás, de nem állítom, hogy nincs bennem némi kaján kárörvendés ezt a darabot látva. Ritkábban mint velünk – lásd BoB, BoI, BoM sorozatok –, de a Mattel az amerikai gyűjtőkkel is befizetteti a hülyeségi adót.

Superfast, de mitől?

A Superfast széria negyvenedik szülinapjára kiadott tízdarabos sorozat hatodik tagja egészen minimálisan tér el az európai MB-12 Morgan Aeromaxtől – amit voltam bátor két posttal ezelőtt részletesen kivesézni – pont ennyire minimálisan tér el a 2008-as Morgan Aeromax-től és ha a 2009-es amerikai 1-100 sorozatban is úgy fog kinézni az MB-24, mint az európaiban, akkor attól sem különbözik olyan hú de nagyon. Felsorolom az összes eltérést: a színe szürke, de én látok benne egy egészen minimális kékes beütést, a kerekeit a szép, vékony küllősről lecserélték ronda vastagküllősre és az oldalsó indexek kaptak egy-egy narancssárga pöttyöt. Ennyi. Szóval mitől is Superfast ez? Két bolhapattanásnyi festékpöttytől, meg a doboztól?


Matchbox MB-06 40th Anniversary Superfast: Morgan Aeromax, NRFB.
Lusta voltam kibontani a dobozból,...
...mert így is tökéletesen látszanak az eltérések.
Az oldalán kifestették az indexeket...
...kapott négy csúnya kereket...
...és más lett a színe. "Nagyon" megéri az 1-100 sorozathoz képest négyszeres-ötszörös árat.

4 megjegyzés:

Ikarus 256 írta...

Mintha a másik Morgan kerekei nem lennének ennyire kicsik, mint ezen. A hátsó olyan, mintha be is lenne esve. Eggyel nagyobb kerékkel szebb lett volna - szerintem.

RÁJEN írta...

Tegnap láttam ilyet Supesfastost a Tescóban, bordómetált. Nem emlékszem, milyen kerekekkel volt, de talán a szebbikkel. Jól nézett ki...

Ikarus 256 írta...

Nem Best of British volt? Azon is olyan kerék van, mint az 1-75-beli modellen.

RÁJEN írta...

Ja de, simán lehet. főleg most, hogy mondod...