2008/11/29

Matchbox MB-72 Ford Supervan 2 - UPDATE

Még júliusban foglalkoztam az 1985-ös, vagy 1987-es kiadású MB-72 Ford Supervan 2-vel és akkor egybehangzó véleményünk az volt, hogy kisteherautóban ez egészen vadállat, kár hogy a Ford szétbontotta, amikor már nem volt rá szükségük. Azóta bővült a készlet és British Petrol benzinkút kapcsán elő is vettem őket.

Hogy miért? Nos, a BP valamikor a nyolcvanas évek vége felé, Európában több országban is árult spéci, BP-promó festésű Matchbox kisautókat a benzinkútjain. Hogy pontosan hol, azt nem tudom, de Angliában és Hollandiában bizonyosan, de nagy valószínűség szerint további országokban is. Ilyen már szerepelt e lapokon, a Nissan 300 ZX-ből van egy ilyen verzióm. Abban a postban nem hangsúlyoztam a spéci BP festés mibenlétét, viszont feltettem egy képet a bontatlan BP-s blisterekről, amit az eBay-en leltem. A sárga alapszínű, BP-versenycsapat kísérőautónak látszó MB-72 is ebből a sorozatból való. A Matchbox készített nála sokkal szebb – kevésbé csiricsáré – MB-72-ket is, de nekem igazából ez is tetszik, egy rallye csapat járművei ilyenek.

A másik ez alkalommal megcsodálható verzióról – amiről csak egyetlen képet mertem feltenni – konkrétan azt sem tudtam, hogy létezik, míg meg nem láttam egy eBay aukción és ha már vettem egy s mást az embertől, elhoztam ez is. Nos, mit szépítsem? Ez bizony ronda! Olyan, mint egy zs-kategóriás utazócirkusz egyik járműve, melyben Ludmillát, a számoló oroszlánt és Kokót a tüsszögő tevét szállítják a szezonban. Esetleg még a "Super Gyorst" üzemeltető csapat járműveként tudom elképzelni. (E!) Higgyétek el, ez az egy kép bőven elég róla!

MB-72 Ford Supervan 2, British Petrol festéssel. Bár úgy veszem észre, hogy ezeket a darabokat is az 1-75 sorozat részének tekintik, ugyanakkor Code 2-ők is.
Nem a ti készüléketekben van a hiba, tényleg némileg elmosódott a festés rajta.
Ha már BP az a töltőállomás, hát gondoltam előveszem.
Egy picit jobbra dől az egész szerkezet, mert a futóművét hibásan rakhatták össze. Az alváz jól áll, a tengelyek állnak el. Amúgy alig lehet észrevenni.
Matchbox MB-72 Ford Supervan 2 "Starfire", NRFB. Szépnek éppen nem nevezném.

7 megjegyzés:

Névtelen írta...

A starfire tényleg nem szép... A BP-s viszont tetszik, bár nagyon láthatóságimellény-sárga színe van.

Amúgy látom az újítást... "Best of" részleg oldalt :)

A BP meg azt hiszem, a '90-es évek elején vonult ki az országból, mint töltőállomás-hálózat, azóta csak a Ferihegyi kerozint biztosítja. Tehát elvileg nálunk is lehetett kapni ilyen kisautókat.

Ikarus 256 írta...

Biztos nem tudták, hogy hagyni kell megszáradni a festéket az autón, és csak utána lehet száguldozni.:-)

A cirkuszos Fordról nekem az olcsó amerikai autós showk jutnak az eszembe, olyan mint ami a Knight Rider első évadjában volt, a "Szédült Sammy autógyilkos parádéja" című részben.
http://knightrider.hu/epizodok/105.htm

Névtelen írta...

Nekem a Starfire-s is tetszik. Bár a BP-s szebb. Bár szerintem a legszebb az az, amit legelőször bemutattál. Nekem is van egy BP-s autót, egy Porsche 911 Turbo.

Sam. Joe írta...

Tommi: Ott a piros kissas! Három piros kissas, egy tűzoltóautó, három tűzoltóautó pedig egy Opel Corsa személygépkocsi lemosásának a jogát éri! 8-)))

Ikarus 256: ""Szédült Sammy autógyilkos parádéja" OK, ezen percekig röhögtem magam elé.

BogZoo: Várd ki a Team Convoyokat! ;-)

Névtelen írta...

Jól hangzik :-)

Névtelen írta...

A Knight Rider jó!

Nekem megvan az összes rész :P

Ikarus 256 írta...

Én most hajtom a Knight Rider-t, de meglesz, ha megtalálja a szobatársam. :-)