2008/11/12

Matchbox MB-47 Trash King

Tegye fel a kezét, aki gyerekkorában nem akart kukás lenni, vagy legalábbis nem nézte száj tátott áhítattal a dög nagy, hangos, csattogó izét, meg a hátulján lógó szörfösöket! Senki? Gondoltam!

Éppen ezért egyetlen kisautó gyártó sem követheti el azt a hibát, hogy tűzoltó-, rendőr- és kukásautó ne legyen a kínálatában! Az előbbi kettővel lehet nénózni, az utóbbival meg csühögni-csattogni, szóval kötelező jellegű gyakorlat. A kukáskocsival kapcsolatban meg még azt is megbocsátjuk a gyártónak, hogyha semmiféle típust nem ír rá, hanem csak a fantázia szüli a megmintázott darabot. Az idei modellév MB-47-je pont ilyen, és bár ugyan nincs feltüntetve típusa, élek a gyanúperrel, hogy látta a Scania P-sorozatát az, aki tervezte.

Andrewboy már jegyez erről egy postot korábbról, amit nem csak azért érdemes megnézni, mert ő nem hagyta a blisterben a példányát, hanem azért is, mert az ő verziója alá más típusú kerekeket szereltek.


Matchbox MB-47 Trash King, NRFB.
Szerintem Scaniából van.
Oda be lehet tüfködni mindenféléket... Minden kisautógyártónak kell hogy legyen kukás a kínálatában!

7 megjegyzés:

Névtelen írta...

Igy van. Kukásautónak lennie kell. Szerencsére a matchbox ezt betartja. Ez már a sokadik verzió.

Sam. Joe írta...

Ja és ez legalább nem dumál! 8-]

Ikarus 256 írta...

Ha először ránézek az elejére Scania-snak tűnik, de ha tovább nézem, akkor engem nem emlékeztet rá. Sőt ha még tovább nézem, akkor már annyira nem is tetszik. Pedig amúgy szépnek találom. (Na, ezt ki a fene érti majd meg?)

AndrewBoy írta...

Én ilyen kerékkel még csak az új 10-es pakkokban láttam de nekem ez jobban ettszik!! penge

Sam. Joe írta...

Nézegettem a 10-packokról készült képeket itt-ott, meg a hétvégén én is vettem egyet. Az a benyomásom, hogy totális a káosz, minden rendszer nélkül pakolják a járgányokat beléjük.

Ikarus 256 írta...

Nem tudom, hogy nézted-e az alját, de a hátulján, a fellépők alatt van egy pár gumicsizma és egy poroltó. De miért az alján???

Sam. Joe írta...

Nem, egyáltalán nem tűnt fel - igaz nem is kerestem ilyesmit! Majd előszedem és jól szemügyre veszem!