2008/11/07

Furcsaságok az eBay-en

Az eBay-en számos fura dolgot láttunk már. Átcserélt vontatójú Convoy szerelvény újracsomagolva úgy, hogy az eladó „elfelejtette” megemlíteni, hogy a cumó Code 3. Olyat is láttunk már, amikor valaki egyértelműen hozzá nem értésből árulta úgy azt a furán párosított kupacot, ahogy beszerezte egy bolhapiacról, vagy ki tudja honnan. Viszont amit most találtam, arról egyszerűen nem tudom eldönteni, hogy mit gondoljak róluk! A legegyszerűbb, ha megmutatom.

Ilyen fura, de mindenféle hátsó gondolat nélkül létrejött keveréket láttunk már sokat: egy Shell-színekre festett, SuperKings Matchbox vontatmányra valaki felragasztott egy BP-s matricát és elé fogott egy ismeretlen gyártótól származó Saviem nyergesvontatót.
Ezért a gyönyörűen felújított darabokból álló pakkért...
valaki 180 amerikai dollárt kér.
A ritka festésű járgányok abszolút mesterségesek, nem ilyen színben készültek eredetileg.
Igaz, az eladó beismeri, hogy ő készítette őket ilyenre roncsokból, tudatosan a ritka festésű változatokat újraalkotva.
Az eredmény vitán felül szép, és értékelem a beléjük fektetett munkát. A darabonkénti 30 dolláros - a jelenlegi árfolyamon kb. 6000 forintos - árat sem tartom tulzónak mert sejtem, hogy mennyi a beléjük fektetett munka. Ugyanakkor látom benne a veszélyt, hogy valaki megveszi őket és eladja, mint "szuperritka" darabokat. Tehát akár tekinthetjük őket hamisított Code 1-nek is.
Ilyen festésű MB-66 Greyhound Coach sem létezett sohasem hivatalosan. Nagyon szép Code 3.
Megint egy mesterségesen előállított ritka Code 1. Ilyen sárga MB-41 Ford GT40 csak egy ajándékkészletben volt, ezért viszonylag ritka.
Ez pedig a színtiszta őrület! A bal oldali járgányt egy MB-6 Ford Pickup, és egy MB-58 DAF Girder Truck vadházasságából született szörnynek gondolom. Középen szintén egy MB-6 áll, de a kerekei mintha egy MB-75 Ferrari Berlinettáról származna, a gém meg mintha egy MB-13 Dodge Wreckerről jönne. A jobb oldali kabriót pedig passzolom. Itt nem tudok árakról beszámolni, mert ezek egy lejárt aukcióban voltak és a képet csak véletlenül keverhette be az eladó a fentiek valamelyike közé.

Nagyon kíváncsi vagyok a véleményetekre, de nem akarlak benneteket befolyásolni, ezért csak a tényeket foglalom össze:
A ritka festésűre felújított Code 1-ek nagyon szépek, de megvan az a veszélyük, hogy valaki eredetinek fogja őket továbbadni. A Code 3 az csak a vevőtől függ, hogy értéket lát-e bennük, ha kifizeti értük azt a 30 dollárt, amit az eladó kér, hát lelke rajta. A teljes átépítések... Hajjajj... Szóval inkább nem mondok semmit, mert befolyásolnálak titeket.

Szóval?

8 megjegyzés:

Ikarus 256 írta...

Jobb, ha felújítják a roncsokat, mint hogy kidobják. Ha valakinek az eredeti szín tetszik, és olyanra festi a lelakott darabjait, hát csinálja. De nem ártana megjelölni valahogy, pl.: az aljára ragaszt egy matricát, hogy jelezze a többieknek, hogy ez nem eredeti Matchbox.
Lehet szép egy Code3, de nem hiszem, hogy valaha is vennék egyet is. Na jó, ha nagyon-nagyon szép...talán.:-D

Névtelen írta...

Nekem bejönnek ezek a verdák. Még a mesterséges fabrikálás is, de nekem nem lett volna szívem szétvagdosni őket, még ha roncsok is. Csak 1 dolgot nem értek. Hogy csinálták rájuk ilyen hibátlanul ezeket a feliratokat?????

Jah és az a Saviem szerintem Majorette a kerekéről ítélve.

Névtelen írta...

Hali Mindenki! A Saviem Majorette gyártmány, 1-60-as méretarányú. Eredetileg kéttengelyes autószállító pót van hozzá. Hasonló mint az MB K-11-B számu DAF szerelvény. Üdv.: Zsolti

Névtelen írta...

A Greyhound tetszik, a többi nem...

Sam. Joe írta...

Ikarus 256: Egyetértek. Ha valahogy eltávolíthatatlan módon jelölve lenne, hogy ez Code 3, bánná a fene. Pl. én vettem egy repró dobozt az Army Set-hez - tényleg, le is kéne fotózni valamikor - és abba bizony bele van pecsételve, hogy repró. Tökre tetszett.

bog zoo: Igazából én csodálom a kézügyességét - bár jó lenne kézbe venni egy ilyen darabot, mert a kép azért sokat nem mutat mag. A matrica meg szerintem manapság, a tintasugaras nyomtatók korában nem lehet gond. Megrajzolni a feliratokat már egy másik történet.

Zsolti: Köszi, én is erre tippeltem volna, lévén francia autó. Szép lehetett eredetiben.

Tommi: Érdekes, nekem meg pont ez nem tetszik. 8-)

Névtelen írta...

Joe: Ízlések és pofonok...

OFF: találtam valami számodra érdekeset.
http://www.vatera.hu/corgi_juniers_chevrolet_van_made_in_england_103673833.html

Sam. Joe írta...

Köszi Tommi. Kéne, de nem ennyiért.

Névtelen írta...

A felújításokról az a véleményem, h aki az eredeti színezéssel csinálja szimpla hamisítást követ el. Ha egyértelműen és eltávolithatatlanul jelölve van az más. Az átalakítások egy más tészta. Abból van amelyik nagyon bejön. Természetesen gyűjtői oldalról mindkettő már értéktelen.