2008/11/21

Matchbox MB-69 Plow Master 6000, update, update-jének az update-je, mezőgazdasági gép alapfogalmak ismertetésével, csak Önöknek, csak most!

Eredetileg mindössze ennyit követtem el:

Ez az újrakiadások megjelenésének hete. A Kéz jóvoltából jutottam hozzá az idei, amerikai 1-100-as sorozat MB-69 Tractor Plow-jához. (Tractor Plow, ejtsd: hóeke.) MB-69 Highway Maintenance Truck-ként már ismerjük, számos pofás változata volt az évek során, most ismét elővették. Így kár volt. A hóekéről lekerült a tolólap, de azért még hóekének hívják. Tolólapot minden hóekére!

Nos, a történet igaz, de nem hóekéket osztogattak, hanem blistereket szúrtak el. Mint arra Ikarus 256 kolléga felhívta a figyelmem – köszönöm ez úton is –, bizony ez is gyári hibás blister! A szám stimmel, a kártya is, mert ez is a Farm sorozatban jelent meg az Egyesült Államokban, de a neve Plow Master 6000-kellene, hogy legyen. Ha minden igaz, a teljes sorozat fele ilyen hibás kártyával jelent meg, tehát ez nem is egy igazán ritka gyári hiba.

Viszont az, hogy a farm sorozatban jelent meg, kicsit elgondolkodtatott. Lehet, hogy azért hiányzik róla a tolólap, mert ez egy vetőgép akar lenni? Az oldalára – az én képeimen ez nem látszik, de Areh kolléga képein igen – magszóró feliratot írtak. Valami rémlik, hogy láttam én kölyökkoromban a nagyszülőknél nyaraláskor olyan IFÁ-kat, aminek a fenekén volt egy tárcsa, ami valamit szórt szét, de mint ahogy azt Ikarus 256 kolléga mezőgazdasági gépismeretének köszönhetően most már tudom, hogy az műtrágyaszóró! Szóval El Segundo-ban sem tudják, hogy mi a kettő között a különbség.

Csokibarna-arany műtrágya/só/tapadásjavító anyag szóró-hóeke. MB-69 Plow Master 6000, NRFB, amerikai kiadás, gyári hibás blisterben.
Csokinugátnak szuper, hóekének és műtrágya szóró mezőgazdasági gépnek eléggé béna.
Ha műtrágyázó, akkor tényleg nem kell rá tolólap, de akkor meg ne hívják plow-nak, könyörgöm!
Az iszonyatos terepgumik azért rendben vannak! Főleg ha mezőgazdasági gép.

10 megjegyzés:

Ikarus 256 írta...

Ez furcsa. Ugyanis a Tractor Plow egy iszonyat ronda tolólapos traktor neve, ami viszont 66-os számmal él idén. Szóval elcserélt papír hátlap elvileg nem lehet, mert ez 69-es. Megtaláltam az idei USA-beli MB-69-et, és elvileg Plow Master 6000-nek hívják. Amerikába felosztották az 1-100 sort alsorozatokra - ezt biztos mindenki tudja. Az MB-66 és az MB-69 is a Farm szériába tartozik. A 66-os a 6 tagú minisorból a 3. (3/6), a 69-es pedig a 6...
Remélem érted, hogy mit akarok kihozni az egészből.:-)
Ha mégsem, akkor nézd hosszasan a blisztert, és magad is rájössz.

Sam. Joe írta...

Ebből indultál ki, Te is, ugye?
http://www.mbxforum.com/11-Catalogs/00-Software/jnmb75cr.php

A Matchbox.com tényleg Plow Master 6000-nek hívja, de ezzel a névvel csak sárga-szürke festésben találtam meg, de az meg a 2007-es MB-44, nem az idei.

Néztem eBay-en és csak olyat találtam dobozban, mint az enyém. (Az eBay-es cikkszáma 110301098810, nézz rá az eBay-en! Így egyszerűbb, mert az URL két és fél km. hosszú.) "Chevrolet HIGHWAY MAINTENANCE TRUCK"-ként nem lelem nyomát.

Aztán jött ez - megint eBay cikkszám - 260289308824 ! Ha az eladó jól tudja, akkor a legyártott darabok fele ilyen kártyával került ki és tényleg factory error!

Ikarus 256 írta...

Nem a matchbox forum-ról indultam, hanem a brazil oldalról, de gyakorlatilag ugyanaz lett az eredmény.
Vetőgép meg semmi esetre sem lehet - legalábbis szerintem - mert a magokat már nem a föld tetejére szórják, mint régen, hanem a földbe helyezik. Maximum műtrágyaszóró lehet. Olyan nálunk is volt a "TSZ" IFA-ján. :-)

Névtelen írta...

Hehe, az enyém is hibás:-)

Sam. Joe írta...

Az van ráírva az ajtajára - az én képeim nem sikerültek igazán jól, lévén a blister ott van útban - hogy, "seed spreader". A "seed" az mag, a "spread" az terjesztés és a "spreader"-nek van egy olyan szinonímája is, hogy szórógép. Én teljesen járatlan vagyok mezőgazdasági gép ügyben, van olyan, hogy magszóró? Ha meg van, akkor az más mint a vetőgép?

Ikarus 256 írta...

Akkor a Matchbox nem ért hozzá. :-) Találtam egy hasonló műtrágyaszóró adaptert, amilyen az IFA-n is lehetett.
(http://www.starczkft.hu/uploads/galeria/bigpic_21.jpg)
A vetőgépek meg így néznek ki:
http://www.axial.hu/index.php?menu=1&smenu=12&groupID=7&marka=12

(Kis előnyöm van a témában, mert nekünk is vannak ilyen gépeink. :-) )

Névtelen írta...

Nekem van 1 régi Maintenance Truck-om, a fehér változat, amit el is adok, úgy hogy az oldalamon a diavetítésbe megtalálható. Ami meg ezt a járgányt illeti, nekem tetszik, csak a tolólap helyét kellett volna eltüntetni. Szerintem.

Sam. Joe írta...

Jaja, abszolút erre az izére gondoltam! Én teljesen eke vagyok hozzá, szerencsére Te meg kened-vágod a kérdést! (A Matchbox Memories teljes körű szolgáltatást nyújt, ezen kívül mindenkit csókoltat a dunántúli áfész.) Nem ez az első eset a Matchbox történetében, hogy tökre nagy hülyeségeket beszélnek. Módosítom a postot középvártatva! Köszi a segítséget.

Névtelen írta...

Na ha ki jön a hó bár ne legyen, nézzetek meg egy unimogot ami sót ill. homokot szor ki,amcsiban is mennek csak nem unimogban, erről mintázták.
A másik dolog már szinte csak nálunk szornak sót máshol apró mag nagyságu kavicsot,vagy nagyon finom zuzalékot, tehát a név erre vezet.
Bocs kicsit eltértem.
De nem vetőgép, gépek között nőttem föl.

Sam. Joe írta...

Az világos, hogy eredetileg mi volt, tolólappal! Linkeltem arról a régi postot, szóval az nem is kérdés. Ez a verzió ellentmondásos, de már kifejtettem, hogy miért. Elbaltázott egy darab ez, annyi szent!