2008/10/14

A hülyének is megéri!

Nem tudom, hogy nektek mi a beszerzési bázisotok - bár tudom, hogy páran jártok bolhapiacra - de én elég gyakran veszek dolgokat internetes aukciós oldalakon. Az egyik kedvenc pénztemetőmön, az eBay-en találtam az alábbi gyöngyszemet:

Az ár "mindössze" 4600 forint körül van, ezért az eladó szerint "jó" állapotú darabért! Nézzük meg kicsit közelebbről, mert bár a fenti kép nagyítható, talán mégsem mutatja meg jól a részleteket.

Nos, a hátsó tengely, vagy felfüggesztés egyértelműen törött. Az első kerék csálén áll. A fényezés sérült és mintha utólag javítva is lenne. A szélvédőt (tartó keretet) letörték, az hiányzik. A motor alól hiányzik a két oldalon 4-4 fekete kipufogócső - bár talán, mintha ennek az MB-2 Jeep Hot Rod-nak lenne kipufogó nélküli változata is. Nos, ha ez a "jó" állapot, akkor milyen lehet az eladónál a "játszottak vele", "közepes" és "gyenge" kondíció? A 25 dollár bicskanyitogató ezért a vacak állapotú darabért, a 25 cent inkább tűnik elfogadhatónak.

Bennetek ilyenkor nem munkál, hogy meg kéne kérdezni az eladót, hogy a mamája amúgy jól van-e?

Más: Ne haragudjatok rám, ha kicsit akadozik mostanság itt a postolás, rákaptam erre a játékra. 4500 forintot - egyelőre úgy tűnik - nagyon megért.

8 megjegyzés:

Névtelen írta...

Ekkora hülye embert! Már bocs a kifejezésért. Én 1 ilyen darabé max 250Ft-ot kérnék, de az a plafon. Szóval 4500-Ft-ot még 1 hibátlané se kérnék. Ez az én véleményem.

Ikarus 256 írta...

Egyértelmű, hogy nem ér ennyit, sőt talán semmit nem ér...

Más: Én is nyomom az Euro Truck Simulatort. Kiegészítői megvannak? pl.: MOL benzinkút, Van Hool pótkocsik, Révész Trans-os Renault Magnum? Ha kell, csak szólj és küldöm!:-D
Még eléggé az elején tartok, de nagyon király játék, A kormányozással kisebb-nagyobb problémám volt az elején, de most már egész jól megy.:-)

Sam. Joe írta...

Azt már megszoktam, hogy a leggyakoribb szó az eBay-en a "ritka" de ez mindent visz, mint az autós kártyában a Lola-T.

Hú, jól szét fogjuk offolni ezt a helyet, majd kapunk a bloggazdától! Szóval én is most kezdtem - tegnap - és a Rookie szintből három csillag már megvan. Most azon töröm a fejem, hogy valami új országot lockoljam ki, vagy legyek türelmes és költsem a pénzt vizsgára, hogy vihessek veszélyes rakományt is. Ahogy elnéztem, azért fizetnek szépen. Jöhet a kiegészítő pakk, ha nem kell hozzá nagyon megbuherálni, köszi! Én is aktívan váltogatok a nézetek között, hogy arra menjen a gép, amerre akarom. Én Volvóval kezdtem. Te mivel nyomod?

Ikarus 256 írta...

Nekem német verzsön van meg. A Rookie az első szint?
Én a másodikon vagyok, és pont most szúrtam el, hogy meg legyen az első csillagom, mert lekoccoltam egy táblát a pótkocsival,és megsérült. Pedig az utolsó éppen kiszállított áru lett volna. De végre összejött a 25000€, így már vihetek veszélyes anyagot, most éppen Berlin felé tartok egy tartály üzemanyaggal.
Én előbb országot "vettem" mert az kellett ahhoz, hogy teljesítsd az első szintet, a veszélyes anyagos engedély csak a másodikhoz kell. Azt hittem, hogy majd minden szinten külön kell fejleszteni a kamiont, és az első meg is csináltam rajta mindent amit csak lehetett,de a másodikon nem jön ki semmi további fejlesztés.
Autópályán meg a városban a fülkéből vezetek, de amikor tolatni kell, vagy megfordulni a telephelyen, akkor 2-es és 3-as nézetből nyomom.
Én Scania-val kezdtem, de sajna Swift van ráírva, mert ebben a változatban nem licencelték a neveket. A tiéden már eredeti embléma van?
Melyik országban kezdtél? Én a németeknél kezdtem és meg van már Hollandia is. Amikor feltettem a kiegészítőt a berlini kútból lett MOL.:-D

Névtelen írta...

Ha már úgyis szétoffoljuk ezt a bejegyzést, örömmel jegyezném meg, hogy megérkeztek a Grell Modell kisautóim. 3 érkezett, ugyanis édesanyám volt olyan nagylelkű, és 3mat engedélyezett.

Mind3 szovjet gyártmány lett végül, de így, hogy a kezemben vannak, már meggondolom a kibontásukat. Első sorban azért, mert gumikerekesek. Másodsorban meg mert olyan szép a dobozuk. Harmadsorban meg mert még nem döntöttem el.

AndrewBoy írta...

Hát srácok ha van angol verziója a gaménak szóljatok mert nekem nm gyere be a német.... Egyébként nekem is kicsit cink volt az irányírás de egy idő után hozzászoktam

Sam. Joe írta...

Tommi: Gratula!
Andy: Van neki, nézd meg a demót: www.eurotrucksimulator.com. Az enyém többnyelvű, az elején lehet választani, hogy mit szeretnél. Az irányítást nem csak tőled hallottam, hogy nem jött be, de nekem nem volt vele gondom. Mondjuk én játszottam a régebbi változatokkal is a sorozatból (18 Wheels of...) de azok megaprimitívek ehhez képest grafikában, meg nincs bennük semmi cél. Egy idő után nincs miért tovább játszani velük.

AndrewBoy írta...

Kössz az infót! Utánajárok. Amúgy irányítást valszeg meg lehet szokni csak én fél óra után feladtam a német miatt mert max a menüben elnavigálok de egyébként nem. Szóval góó angol :D