2022/07/04

Hot Wheels '99 Honda Civic Type R (EK9)

Sokak nagy örömére - az enyémre is, de ez nem tartott sokáig -  a Hot Wheels tavaly kihozta a az első Type R kivitelű Honda Civicet, vagyis egész pontosan annak a faceliftes változatát. Amellett, hogy egy évig nekem is volt egy hatodik generációs Civicem, nem lettem nagy tudósa a típusnak, azonban azt tudom, hogy ez a non plusz ultra belőle. A VTi 160 lóerős szívó egyhatosa sem volt már gyenge, de itt 185 lóval garázdálkodhat a sofőr. Kívülről fő ismertetőjele a spoilerezése, belül pedig többek között a piros Racaro ülések.

 Ez egy japán Type R hirdetés, úgy nézzétek! A szigetországban a tévéreklámok legendásan... Hmm... érdekesek.

Ezekre a Hot Wheels is figyelt, ráadásul az első két színváltozata is jól betalált. A forma, a részletek, a lámpafestések és a kerékváltozat is megfelelő, egy igazán jól sikerült kisautónak mondanám. A piros ülések végett ugyan az egész beltere piros lett, de ez bocsánatos bűn, nem várható el ebben a kategóriában a kétszínű beltér. Ugyanakkor újabb gyenge minőségű példányokat sikerült kifognom, ami elrontotta a szám ízét. Mind a fehér, mind a sárga hemzseg az öntési és a festési hibáktól, amitől egyszerűen megutáltam őket. Úgy néz ki manapság tényleg nagyítóval kell keresni a hibátlan kisautókat a Hot Wheels kínálatában és nem csak a tökéletes tampózásra kell fókuszálni!

Igazán jó kiállású, tetszetős kisautó lett
A hatalmas kipufogóról se feledkeztek el
A beltere is egész normálisra sikerült
Nem egyforma méretű a hátsó lámpa tampózása
Itt is egy oszlop utazik hátul, ami kapott egy szép nagy merevítést is. Innen látszik, hogy vannak napellenzők és visszapillantó is a beltérben. Ha csak ennyi hiba lenne kívül ami itt látszik egy szót nem szólnék.
A két legszembeötlőbb hiba, egy hatalmas nagy sorja és egy kopás ami már a blisterben is ott volt
Hot Wheels '99 Honda Civic Type R (EK9) - 2021
Hot Wheels '99 Honda Civic Type R (EK9) - 2022

Nincsenek megjegyzések: