2022/07/25

Matchbox M6400 10 Pack 2003 Nissan 350Z

Mindig érdekes összehasonlítani, hogy különböző kisautógyártók hogyan készítették el cirka ugyanabban a méretarányban ugyanazt a járművet. Ebből a postból a Matchbox Nissan 350Z-jéről nézhettek vissza a Realtoy Fairlady Z-jére. Hogy lelőjjem a poént: mindkettő kitűnő.

Tündérhölgy Z ez is
2013 márciusában írtunk a Realtoy kisautójáról, ami tulajdonképpen ugyanaz, mint ez a Matchbox, csak a japán belpiacos, jobbkormányos verzió. Ezért az eltérés a névben, ami szinte hagyomány JDM modellek esetében. Abban a postban alaposan körbejártuk a típust, kitűnő anyagokat felvonultatva szakavatott autós tollforgatóktól még abból az időből, mikor még nem égtek ki, szóval már csak ezért is érdemes átkattintani ide. #regenmindenjobbvolt

Soha rosszabbat!
Ha 2008-ban tudom, hogy milyen jó az a 10-es pakk, amiből származik és hogy minden benne lévő darab exkluzív, csak erre a csomagra vonatkozó kivitel, akkor a teljes készletet felvásárolom nyerészkedési céllal. Persze nem tudtam. Mondom ezt úgy, hogy a kézenfekvő összehasonlításban a Realtoy egy hangyahajszálnyival szerintem jobb – részletesebb a beltere és kicsivel több festéket használtak el bizonyos részletek kiemeléséhez. Viszont soha ennél rosszabbat, mint amit a Matchbox készített! Ez a verzió is csak erre a csomagban jelent meg, bár 2004-ben MB-62-ként volt egy nagyon hasonló, egy árnyalattal sötétebb kék is belőle, aminek más a kereke – az is nagyon rendben van. Számos nagyon jó verzió készült még ebből a járműből a 2004-es premier óta, úgy cirka kettő ami elmegy és a tavalyi, ami szégyenletes. 2008-óta – tulajdonképpen e post tárgya óta – most vették elő megint ezt az öntvényt, de a 2021-es MB-75 átlátszatlan ablakokkal készült amiből elhagyták a belteret is. Értem én, hogy infláció, de ez nem az a minőség, ami Matchbox logót érdemel. Idén is visszatért, újra beltérrel, de egy engem taszító, utcai versenyző festéssel.

Jó kis járgány ez, de a 2004-2008 közti kiadásokból érdemes válogatni.

Sok kiemelt részlet, jó szín, szép kerekek...

...mindez egy izgalmas sportkocsin.

A fentebb linkelt Realtoy talán egy ici-picivel jobb, de megkockáztatom objektíven szemlélve pariban vannak. Soha rosszabb Matchboxot, tényleg!

Ennek a rendszámnak a jelentésén nem kell sokat agyalni.

 

Nincsenek megjegyzések: