2022/07/24

EFSI DAF 3300 Damco Distribution International Tilt Truck

Mindig hiányoltam a Matchbox Convoy sorozatból a Volvo F-sorozatú nyergeseket. Két-, meg háromtengelyes teherautó készült belőlük az 1-75 sorba, kézenfekvő lett volna, hogy Convoy is legyen. Illetve fordítva: mindig is nagyon tetszettek a DAF 3300-asok a Convoy sorban, ugyanakkor hiányoltam őket teherautóként az 1-75 szériából. Holland barátaink pótolták a hiányt.

F241 hollandul
Fentebb már linkeltem azt a postot, amiben a sorozat történetével foglalkoztunk, de a biztonság kedvéért álljon itt újra, hiszen amit az EFSI megmintázott ugyanez a széria. Amit ebben a postban láthattok az a teherautó verzió. A nyergest is elkészítették – erről majd később – és szemben a Matchboxszal ezek nem a Space Cab, hanem az egyel kisebb, de még hálóhelyes fülkével szerelt verziók. Különösen kedves a szívemnek, mert nem is kell olyan nagyon hunyorintani, hogy a hűtőrácsra „RÁBA” feliratot lássunk, a festésüknek meg zöld-sárga-piros Hungarocamion színeket. Mindkét verzió az EFSI kínálatban egyedi trükköt tud: dönthető a fülkéjük, ami alatt megcsodálható az erőforrás.

Kitűnő minőségű, részletes, ugyanakkor strapabíró darabok.


Nagyjából ezek azok a feliratok - mínusz "Turbo Intercooler" - amik a Matchboxok elején is ott vannak, csak éppen a legritkább esetben látszanak.

A beltér elnagyolt, de - szemben a Matchboxszal - van!

Pótkeréktartó, abroncs nélkül.

A DAMCO cirka két éve olvadt be a Maersk-be. Nem is olyan nehéz elképzelni Hungarocamion színekben, RÁBA felirattal a hűtőrácson - bár azt hiszem a HC-nek nem volt kéttengelyese.

Amire senki sem számítot: a fülke dönthető! A többi EFSI kamion nem tudja ezt, de ebből a nyergesvontató is.

Utólagosan tönkretett kép, hogy látszódjanak a belsőségek.

Grafikusan megvalósított emelőhátfal a nem nyitható konténeren - van ebből nyitható is. A felirat értelemjavító szabadfordításban: "A hardver szeretei ha finoman bánnak vele." Nyilván a rakományra értették, de szerintem a járműre is játszik.

Az alvázon kis pücükék tartják rajta a konténert, ami leszedhető és stószolható is akár - azon is vannak pücükék e célból. Nem fogom molesztálni, élvezem, hogy a helyén van és ott is akar maradni. Jól látszik a pótkeréktartó - abroncs nélkül. A részletes kerekek is nagyon tetszenek ezeken.

Ilyen dobozban.

Nincsenek megjegyzések: