2022/02/20

Matchbox CCY11 Convoy Collectibles - Shell Mack CH600 Aeromax

„Tartogasd a legjobbat a legvégére” tartja az örökbecsű mondás és valami ilyesmit szándékozom elkövetni mostanság, mivelhogy kezdünk a felhalmozott Collectibles készleteim végére érni. Ha jól számoltam öt darab várja még, hogy e lapokra, meg vitrinbe kerüljön.

A helyzet az, hogy közel minden meg is van a Collectibles Convoyokból amire vágytam, talán 1-2 van még amit kívánok és becs' szó nem az a bizonyos gyümölcs savanyú.

Tehát a kötelező körök: Mack CH600-ról itt írtunk bővebben, teljesen véletlenül az is Shell témájú volt, csak a normál Convoy sorozatból. A Convoy sorozatról és leágazásairól úgy általában, illetve az Ultra félpótokról pedig ebben a postban pótoltuk a hiányt. Ha már Ultra tartály, réges-régen ugyanebből a sorozatból szerepelt már itt egy parádés Gulf témájú, illetve egy csinos Sunoco festésű szerelvénybe fogva.

Ami ebben a Mack szerelvényben különösen tetszik az a „króm” tartály. Láttam ilyet élőben természetes élőhelyén és ott is megvolt a „hű” élmény, amit az hűen visszaad. Szerintem a Collectibles tartályosok közül egyszerűen ez a „leg”.

Terepasztalon is megállná a helyét.

A tartályos szerelvényekhez nem jár talapzat.

Annyira jó az is, hogy nem lazsálták el, a két oldal...

...nem szimmetrikus.

Ez a nagyon tükröződő "króm" tartály, ez nagyon ütős!

A két másik - linkek fentebb - tartályon is elsütötték a "megáll a vasúti átjárókban" figyelmeztető feliratot. Csak annyira tükröződik a tartályban minden, hogy ezen a képen rajta van a kezem, meg a fényképezőgépem objektíve is.

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Gyakorlatilag itt jobban néz ki a pótkocsi, mint a vontató.
Ettől a szürke árnyalattól úgy néz ki, mint ha műanyagból lenne az alváza, legalább is így képről.

Sam. Joe írta...

A szürke plöttyedt árnyalata. ;-)