2010/02/03

Matchbox CCY10-M Collectibles - Sunoco Ford Aeromax

Annyira régen volt itt Convoy, hogy egyenesen elnézést kell kérnem, pedig a kedvenc Matchbox szériám. Sajnos rossz hír, hogy az idén – sem – lesz új Convoy, de míg van a régiekből készlet, addig nem sírok, még kihúzom itt velük egy darabig.

Hogy valami igazán szépet mutassak Convoy ügyben, azt a darabot szedtem elő arra három és fél percre míg sütött a nap, amit Ikarus256 kollégával csencseltünk a minap.

A Matchbox Collectibles és Convoy Collectibles sorozatok története őrült nehezen kibogozható. Nem véletlen, hogy Charlie Mack is pár félmondattal intézi el az egészet és a dolgot még bonyolítja, hogy a Convoy Collectibles valamikor a múltban a Dinky sorozatba kerül át. Legalább ez utóbbi magyarázat arra, hogy egyes „nem játékszer” Convoyok miért viselnek „CCY” (Collectibles, Convoy), mások „DYM” (Dinky) jelölést. Ezt annyira sikerült összekutyulniuk, hogy még az amúgy egy szériába tartozó darabok jelölése is eltér. Az egészen biztos, hogy ez a szerelvény az 1998-ban kiadott, „Official Oil Tanker Collection” része, amiből már láthattatok itt egy Gulf festésű, Kenworth COE szerelvényt. (Na, ennek pont Dinky jelzése volt.) Azt viszont, hogy ez a széria hány darab járműből is áll, azt nem sikerült kibogoznom! Ezen a téren irtózatos a kupi, ráadásul a különböző források még eltérő módon is hívják ugyanazt. Akinek van kedve elveszni a spéci Convoy kiadások dzsungelében, az kattintgasson az MBXforum megfelelő oldalán.

A szerelvény alkotóelemeit külön-külön már láthattátok e lapokon. A Ford Aeromax vontató is számos post tárgya volt már itt, de a legtöbb változatát talán ebben a postban látni egyszerre. A Collectibles szériában megszokott minőségét ez a változat is hozza, a „krómozott” felniket gumikkal, visszapillantó tükröket antennával.

Az „Ultra Modell Tank” vontatmány is volt már itt, melynek nagyszerűségét már megénekeltem korábban.

Végezetül illene itt elsütnöm valamilyen csattanót, de azon túl, hogy szerintem ultra jól néz ki az egész, nem tudok igazán értelmeset mondani.


Ford Aeromax vontató, a szokásos Collectibles extrákkal.
CCY10-M Matchbox Collectibles - Sunoco Ford Aeromax.
Rengeteg kidolgozott részlet - itt a tartályok kivezető csövei.
Ez a jármű minden vasúti átjáróban megáll, mielőtt áthalad.

8 megjegyzés:

Jovet's Garage írta...

Love the details of this truck. Thanks for sharing!

Sam. Joe írta...

Yes, these are great. I saw a few of them on model train layouts / because of the great details. Actually these are my favourite Matchbox products, the Convoy and the Convoy Collectibles. ;-)

blog is terminated írta...

Nice blog....Have added your site on the blogs I follow....

Sam. Joe írta...

Thanks Mervin! This is a real compliment.

Zsizso írta...

Sirály az új fejléc!

Sam. Joe írta...

Pedig nem is vagyok igazán Miura fan. Csak már unalmas volt a Ford pickup.

Tommi írta...

Joe, ezentúl minden posztodat meg kell írnod angolul is. :)

Jó lett az új fejléc, de én a világoskék felirat helyett bordót, vagy fradizöldet használnék.

Sam. Joe írta...

Ja, az régi terv, hogy meg kéne csinálni az angol mutációt, de az már egy csomó olyan fejlesztést is feltételez, amire se pénzem, se technikai tudásom. Egy csomó színt végigpróbálgattam, nem igazán működött egyik sem. Ezzel sem vagyok elégedett, de majd játszom még vele.