2021/08/25

Matchbox Graffic Chrome Porsche 959 és Ferrari F40 - Matchcaps Porsche 959

A Matchbox Graffix/Graffic szériája ugyan nem volt túl sikeres és ebből kifolyólag hosszú életű sem, azért pár változatot elkészítettek erre a témára a sima fehérre festett 1-75-ös autók mellett. Voltak repülők, Specials méretű autók, Convoy-ból származó kamionok és Monster Truck-ok is. A szóló, vagy páros kiadások mellett igyekeztek különböző tematikus pakkokkal is fellendíteni az eladásokat, de mindegyik szett ugyanazon három összetevőből állt: teljesen fehér jármű/járművek, filctollak és matricák. De erről a részéről írtam már a Chevy 4x4 kapcsán

Maradva az alap elképzelésen, készült belőle krómozott autót/autókat tartalmazó kiadások is. Persze addig nem tűnt fel sehol, hogy van ilyen, amíg nem került a szemem elé az alábbi szett. A fehérek mellett eltörpülhet a mennyiségük, nem nagyon találkozni ilyennel. Fotózásakor a fiamnak eléggé felkeltette a figyelmét, szívesen rárabolt volna a három filctollra. Hiába no, a célközönség korában van, még ha a kisautók nem is nagyon érdeklik, a rajzeszközök annál inkább. Közölnöm kellett vele a szomorú hírt, hogy ez most még marad bontatlan. Egyelőre ezt sincs szívem kibontani, használni a filctollakat és a matricákat meg végképp nem akarom. Esetleg egy bontott példány jó lenne a Porsche 959-ből, ahogyan a fehér verzióból is olyan állapotban szereztem be egy példányt. Ráadásul abban a bejegyzésben kapásból mutattam egy krómozott 959-est, ami nagyon messze van ettől a változattól - Joe pedig kiegészítette a Matchcaps-es kiadással. Most azt a kettőt összegyúrva láthatjátok itt gyári kivitelben, ráadásul nincs is egyedül. Jó érzékkel a legnagyobb kortárs konkurensét, egy Ferrari F40-est mellékeltek hozzá. 

A Matchcaps-os 959-es kinézete csak egy dekorációval több ennél 
Jó érzékre vall ez a párosítás
Többféle matrica lap is létezik
Kedvcsináló a csomagolás hátulján
 

A hasonlóság okán ide kívánkozik újra, de ezúttal a saját Matchcap-es Porsche 959-es verzióját láthatjátok, szintén bontatlan kivitelben. A tyúk vagy a tojás kérdéskört itt nagyon könnyű eldönteni, ugyanis a Graffic 1993-as csomagolású, a Metchcaps pedig 1995-ös. Feltehetőleg a megmaradt Graffic-hoz készült kisautókat hasznosította így a gyártó.

Matchcaps Porsche 959
Eléggé szembeötlő a hasonlóság

1 megjegyzés:

Sam. Joe írta...

GFX Traffix akkor lett volna sikeres, ha le lehetett volna törölni az autókról amit ráfestettek. Persze akkor meg összefogta volna a kölkök kezét. Szóval kb. halálra ítélt ötlet volt már a kezdetektől fogva.