2021/07/14

Matchbox 40th Anniversary Superfast: MB-08 - MBX 4x4

Ijesztően régen, 2009-ben, azaz 12 éve volt negyven éves a Superfast sorozat. Ezt megünnepelendő akkor a Mattel piacra dobott egy spéci szériát. Erről részleteket itt olvashattok. Anno beszereztem a teljes szériát, amiből a szívünknek kedves darabokat már megírtuk, a többit meg húztuk-halasztottuk, mint azt a bizonyos rétestésztát. Mondjuk azt álmomban sem gondoltam volna, hogy a halogatás ilyen jól fog sikerülni.

Zsipp”
A magyar népnyelv hajlamos minden terepjárásra szánt, vagy legalábbis annak látszó, robbanómotoros járművet dzsippnek titulálni. Nos, ez a valami, ami a negyvenedik évfordulós sorban a nyolcadik, egyértelműen valami Jeep származék, talán CJ7, esetleg CJ9, vagy akár Wrangler génekkel. A bődületesen nagy kerekek sárdagasztót sugallanak, de nagyjából azt hiszem itt ki is végeztük azt, hogy mit lehet erről a holmiról elmondani.

A csomagolás olyan, hogy nyom nélkül ki lehetne nyitni és vissza is lehetne zárni, de ezt ellustálkodom, mert – mit tagadjam – nekem ez a holmi egyáltalán nem tetszik! A lényeg így is látszik, sok mindenről nem maradtok le.

 Az orra egyértelművé teszi, ez valami Jeep-származék.

Óriás kerekek. Csak nem valami sárdagasztó lenne?

A hátsó világítótestek is kaptak kiemelést.

Egyedül a bőséges díszítés indokolja, hogy egy speciális szériában szerepeljen.

A szponzorlogók fiktívek, de ismerősek más Matchbox modellekről.

Magam sem tudom miért, de nem tetszik igazán.

Nincsenek megjegyzések: