2021/07/19

Tomica Porsche 911S

A Tomica Porsche 911S modellje nem újdonság nálunk, hiszen a talán legszebb kivitelében már mutattam bő tíz éve. Ahogyan a Turbo kivitelnél, úgy ennél is van élet a Limited kiadáson kívül is, ebből mutatok most két különbözőt.

A fokozatosság elvét követve a Special Model-el kezdem, ami az arany középút az alap és a Limited között. A speciális kivitelt nem csak a doboza hangsúlyozza, hanem nagyon jó stílusban az autó oldalára is felfestették a szót. Ezen kívül az embléma a csomagtérfedélen, a hátsó lámpa - egyszerűsített formában - és a lökhárítók fekete betétei kaptak extra festést. Igazából én ezt tekinteném alapnak, ez pont annyi amitől már sokkal jobban néz ki egy kisautó. Kerekek tekintetében a szabvány Tomica virslik kerültek alá, de még ezekkel is nagyon jól néz ki. Összességében nagyon mutatós lett, bár én túlzásnak érzem rá a speciális megjelölést.

Másik alanyom merőben eltérő összképet mutat, sokkal inkább versenyautós hatást kelt, mint utcai kivitelt. A fekete festésen a hatalmas ezüst dekorációt nehéz nem észrevenni, főleg, hogy egy vastag piros szegélyt is kapott. Ehhez a sportos/versenyautós hangulathoz illik a piros belső tér is. Ami viszont teljesen eltérő kinézetet kölcsönöz neki, azok a kerekek. A vékonyak helyett jó széles kerekek kerültek alá, aminek csak a pereme kapott krómozást. Nem kérdés, hogy ehhez a dekorációhoz ez sokkal jobb választás volt.

Jól mutat ez a narancs-fekete kombináció
Nehéz eltéveszteni, hogy ez melyik kiadás is
A legfőbb részletek kifestve
Mennyire máshogyan fest széles kerekekkel
Ritka az ilyesféle dekoráció a Tomicánál
A narancsnak doboza is van

Nincsenek megjegyzések: