2021/07/07

Matchbox Promó Porsche 959

Nem először szerepel itt a blogon egy gyógyszergyár logójával ellátott Matchbox és az sem újdonság, hogy egy promócióra készülő festés végül más módon is bekerül a kínálatba.

Bevallom őszintén, sajnos nem sokat tudtam kideríteni erről az 1987-es promóciós sorozatról, annyi biztos, hogy az első szintetikus C-vitamin Redoxon márkanév alatt jelent meg és ezt a vitamint is próbálta népszerűsíteni a (japán?) gyerekek körében. Az akkor sablon ablakos Matchbox dobozba kerültek a sorozat tagjai, ám a doboz színei a készítmény csomagolásának a színvilágát tükrözi, ami egy nagyon jó marketing fogás volt. Ez a négy modell került bele a promóció kereteibe:

  • RS-01 Mercedes-Benz 500 SEC AMG
  • RS-02 Jaguar XJ6
  • RS-03 Ferrari Testarossa
  • RS-04 Porsche 959

Nekem ebből csak a Porsche 959-es van meg, amire nagyon régóta vágytam, de azt mondtam az árakat elnézve, hogy sosem lesz. Szerencsére az ilyen kijelentéseimre az élet már többször is rácáfolt, mert mint láthatjátok sikerült belőle vennem egyet. Igaz, nem a mutatós dobozban lett meg, hanem a bevezetőben említett alternatív kiadásban, egy hármas csomag alsó járgányaként. Nem tudom mi lehetett a másik kettő Matchbox, mert már így szétvágva pillantottam meg az egyik börzén, amit aztán azonnal kézbe vettem és le sem raktam utána. Iszonyúan örültem a szerencsémnek, főleg miután az árát is megtudtam, csupán csak egy ezrest kellett leszurkolnom érte - mindeközben igyekeztem pókerarcot vágni. Akkor és ott madarat lehetett volna velem fogatni, még azt is elnézem neki, hogy a sárvédők élei és a teteje kicsit viseltes lett a csomagolásban töltött évek alatt.

Ha jól sejtem akkor C vitamin van az oldalára írva
Van rendszám nélküli kivitele is
Sajnos kicsit megviselte a csomagolásban töltött idő
Így jutottam hozzá
A hátuljából következtettem, hogy hármas csomag lehetett
Eredetileg ilyen formában került kiadásra (kép: porsonly.com)

Nincsenek megjegyzések: