2011/06/14

Matchbox MB-53 Flareside Pick-Up - UPDATE

A felnőttkori Matchboxos pályafutásom a Matchbox Memories átolvasásával kezdődött, ami közben számos modellt felvéstem a képzeletbeli wanted listámra annak ellenére, hogy még sohasem láttam őket élőben. Köztük volt az alábbi, 1982-ben debütáló Matchbox MB-53-as Flareside Truck is, amiről Joe részletes beszámolóját a fenti linkre kattintva olvashatjátok. A nyerő forma mellett a kisautó remek rugózása is döntő érv volt a beszerzésében, amit a mostani börze tett aktuálissá, ugyanis egy remek ár/érték arányú modell vetette magát elém. Gyorsan le is csaptam rá, amit nem bántam meg, ugyanis élőben még jobban is tetszik, mint a képeken.

A képekről az első sárvédőn levő Custom F 150 felirat eddig fel sem tűnt, ami már önmagában is lebuktatja, hogy ez egy Ford kisteher, bár a White Rose-os kivitelen a platóajtóra kapott is egy szép nagy Ford feliratot. A fehérrózsás kivitelben látott hatalmas kerekeket többször is bevetették a Matchboxnál, amiből egy fekete, lángmintával tarkított és egy kék, hámló festést imitáló dekorációval ellátott változat szerepelt már nálunk. Az utóbbi két verzión látszik csak igazán az autó gyenge pontja, ami a beltér műanyagjának kicsit túlzott mértékű felhasználása, ami főként a kipufogót érinti. Engem azonban ezért a kis malőrért bőven kárpótol a még rendes Lesney minőséggel való megalkotása, van még benne anyag rendesen.

Csak a premier évében volt kék
Szerencsésebb lett volna a kipufogót az alvázból kialakítani

4 megjegyzés:

RÁJEN írta...

Nagyon klassz, kiváló vétel volt!

porsche írta...

Köszi, szerintem is, öccázért nem tudtam otthagyni.

pittlaren írta...

Hogy a mindig disztingvált Mr. Fairline-t idézzem: "Eszem, f@szom megáll" Ebben a dimenzióban, amelyikben ezt a börzét tartják, milyen árfolyam viszonyok uralkodnak? Mennyi egy kiló kenyér, egy liter benzin ára? Fogadok kétszámjegyű:)

Most komolyan: grat, jó fogás volt!

porsche írta...

pittlaren: tény, hogy most csináltam pár igencsak jó fogást, de sajnos ez nem mindig van így. Amúgy volt 50 és 100 forintért hozott kisautó is ;-)