2011/06/24

Mások gyűjteményei: Sartana Matchbox doboz projektje

Szerencsére van úgy, hogy amikor igazán pocsék napod van, hulla fáradt vagy és csak annyira van erőd, hogy gyorsan átfusd a leveleid otthon, akkor váratlanul érkezik egy ilyen levél:

„Régóta olvasom a blogodat, és a gyűjtőtársakét is, gratulálok hozzá nagyon tetszik.
Szintén gyűjtögetem a mecsiket doboz szerint G,H,I,J,K,L, 1983-tól csak az új modelleket (némelyikből több színvariációt is), és a dobozos szériákat 2004-től. Idéntől az új bliszter miatt megrendeltem mind a 100 db-ot + a recolorokat is, azért, hogy a grafikát felhasználva dobozt terveztessek mindegyikhez (így mutat a legjobban a vitrinben). :)
Olvastam, hogy neked is tetszik a grafika, küldök mintát, hogy milyen terveket készítünk hozzá. Ezek még nem véglegesek, még variálunk rajta. Vélemény?
üdv – sartana”

Pont azért értékelem nagyra a kisautókat felújító, átfestő, átépítő kollégák munkáit, mert ugyan a kreativitás megvolna bennem is a dologhoz, csak éppen a kézügyesség hiányzik. Sartana doboz készítési projektje is pont ilyen. A jó ötlet párosul olyan hozzáértéssel, ami nekem sajna nincs meg.

Oldalt találtok szavazást arról, hogy melyik terv tetszik jobban – tessenek kedves lenni leadni a voksokat –, illetve hogy mit gondoltok az új, blisteres csomagolású Matchboxok „bedobozolásáról”.

Remélem Sartana a köz kincsévé teszi az elkészült műveket, amihez mi a Matchbox Memories lapjain örömmel nyújtanánk felületet, szóval kíváncsian és türelmetlenül várjuk a fejleményeket!

MB-26 Toyota Prius csomagolása, ahonnan a felhasznált grafikai elemek java származik.
A hátlap, ahonnan az autó rövid leírása jön.
Első változat.
Második változat. Tessenek leadni a voksokat a szavazógép segítségével, illetve kommentálni!

A szavazás eredménye Sartana doboz projektréről:
Az első változat tetszik!
  9 (28%)
A második változat tetszik!
  20 (62%)
Mindkettő tetszik!
  3 (9%)
Egyik sem tetszik!
  0 (0%)
Nem érdekelnek a dobozok, a kisautó a lényeg!
  0 (0%)

8 megjegyzés:

Ikarus 256 írta...

Igazán szép munka mindkettő, nekem a második jobban bejön. Annyi megjegyzésem lenne hozzá, hogy én a piros-sárga régi logó helyett inkább a jelenlegit használnám.

somytomy írta...

Én tudod min gondolkozom évek óta? Hogy lehet az, hogy a Matchbox sose sütötte el azt a hatalmas ziccert, hogy gyufásskatulyába csomagolja az autóit?

Sam. Joe írta...

somytomy: A Regular Wheel korszak dobozai erősen hajaztak a gyufásdobozokra. Sok ilyet nálunk nem láthattál, mert ahhoz sajna nem elég mély a zsebünk sajna, most hirtelen ez a csudaszép Major Pack ugrik be, ahol meg tudod nézni:
http://matchboxmemories.blogspot.com/2007/07/major-pack-m-9-inter-state-double.html

Szerintem ma már ilyet nem lehetne csinálni, mert ha gyufára emlékeztet a csomagolás akkor az veszélyes, mert a kiccsávó felgyújtja a lakást, megeszi és a többi.

Tommi írta...

A "Mindkettő"-re voksoltam, de igazából a második valami miatt jobban bejön.

RÁJEN írta...

Ez óriási ötlet!

porsche írta...

A csomagolás egy MB esetében nagyon engem sem érdekelt, amíg nem lett vitrinem. Azóta örülök, ha van doboz némelyik porkémhoz, jó polcot ad,tervezek is pár kamu (régi beszkányolás-kinyomtatás) dobozt gyártani, így csak támogatni tudom az elképzelést.
Nekem az első jobban tetszik, de a kétféle MB logó keverése egyiknél sem tetszik igazán,minden járgánynál az épp akkor aktuálisat tenném csak a dobozra.

Dancergee írta...

Nekem is valamiért az első tetszik....
Az ötlet nagyon pozitiv

pittlaren írta...

Jó ötlet! Részemről az első változatra szavazok, azzal, hogy szerintem is csak egyféle tipográfiájú matchbox feliratot kellene alkalmazni.

porsche: "beszkányolás" --> ez be' szép, alkalmazni fogom:)