2011/06/04

Átalakítás: Hot Wheels Ford Mustang Fastback

Az egész onnan indult, hogy Talbi meghirdetett egy úgynevezett Group Building (Csoportos Építés) kihívást a Modellshow fórumon, melynek lényege, hogy egy bizonyos kiinduló jármű, vagy téma köré készít mindenki egy kisautót. E kihívás alapja - mint az a címből is látszik - a Ford Mustang lett.

Én egy Hot Wheels-féle 65-ös Fastbackből indultam ki, mivel elképzelésem megvalósításához ezt találtam a legmegfelelőbbnek. Gondolkodtam a 67-es GT500-ason is, de végül mégis maradtam a Fastbacknél. Mad Max stílusban készítettem el, mert meglévő eszközeimmel ezt tudtam a legkönnyebben kivitelezni. Mivel egy ilyen stílusú autónál nem lényeg a tökéletesség, ténylegesen a lehető legegyszerűbb technikát választottam. Az eredeti kerekeket Matchbox 8-dotok váltották a hátsó ablak helyére pedig két hordó került, melyek eredetileg egy romos Kenworth COE alatt teljesítettek szolgálatot, mint benzintank. A festést egyszerű lakkfilccel kiviteleztem. Az eredeti piros réteget megcsiszoltam a megfelelőbb tapadás, illetve a matt felület elérése érdekében, de ezen kívül semmi előkészületet nem tettem. Az alváz és a karosszéria belsejének látható részeit szintén feketére festettem. Ezután következhetett az összerakás, majd a ragasztás.

Összesen nagyjából 2 órát vett igénybe a kisautó elkészítése. Egy lakkozás nagyon hiányzik neki. Ugyanis a lakkfilc két hét után sem akar megszáradni tökéletesen.

Az abszolút kiindulási állapotról nem készítettem fotót. 
A versenycsíkos testvér a premiermodell. Szerintem a legszebb az összes variáció közül.
Nem lehet tökéletes,...
  ami ennél a kisautónál nem is baj.
Becserkészi a vadat,...
...majd elkapja.

8 megjegyzés:

Sam. Joe írta...

Felelősséggel kijelenthetem, hogy élőben sokkal jobban mutat.

Tommi írta...

Elég sok esetben szokott ez így lenni, de ez a kisautó kivételesen élőben is ugyanolyan, mint a fotókon.

porsche írta...

Egy matt lakk még tényleg mehetne. rá. Az enyém meg még félkész, bár már nem sok van hátra, de bele kell húznom, hogy kész legyek vele időben.

Sam. Joe írta...

Tommi: Vitatkozom veled, szerintem közel nem csillog ennyire élőben, sokkal inkább abjuzált látványt nyújt, ami jelen esetben jó.

Tommi írta...

Bizonyos részeken csillog, bizonyosakon nem.
Kéne vennem matt lakkot, de az tutira elkenné ezt a feketét, ha ecsettel vinném rá fel. Valami megoldást kitalálok mindenképpen.

Sam. Joe írta...

Szerintem nyomathatnál még rá karcokat is itt-ott. Meg kéne valami jó kis gépfegyver a tetejére. 8-]

Tommi írta...

Koszolnom is kéne LlamaDalai szerint. Majd meglátom.

Andrew0807 írta...

Ilyen esetben használtam dupla lakkot. A matt tégelyes lakknak ez a hátránya. De az akril spray már megoldja.