2011/06/13

Matchbox 2007 Best of British: MB-04 Land Rover Ninety

A Matchbox Land Rover 90-es modelljével még általános iskolás koromban találkoztam először, mikor is az egyik osztálytársam behozta magával az akkor nem rég kapott ilyen, kék színű darabját. Egyből megtetszett - mint akkoriban szinte minden ami Matchbox volt -, így második gyerekkorom hajnalán az elsők között volt, ami felkerültek a beszerzendők közé. Az említett darab mellé felkerült egy újabb darab is, aminél tetszett, hogy ki vannak festve a hátsó lámpái, az újabb fajta kerekekről nem is beszélve.

Azonban az újabb darab beszerzéséről az elmúlt hétvégén le is mondtam, mikor a mostani börzén sikerült szert tennem a 2007-es Best of British sorozatban megjelent sárga kivitelre. A kiszemelt kékhez képest a kerekei stimmelnek, a lámpák nem csak hátul, hanem elöl is festettek, egyedül csak a rendszám pingálását hiányolom, ami helyett kaptunk egy szép nagy Land Rover logót a hátsó ajtóra. A fekete sárga színkombináció nyerő párosítás, amint a hibátlan állapot mellé társított 220 forintos vételár is. Persze a - szinte csak - drágításra alkalmas doboz nem járt hozzá, ami nélkül köszönöm szépen, jól megvagyok. A továbbra is fémből készült alvázon 1987-es dátum olvasható, ami húsz éves fennmaradást jelent 2007-hez képest, ez Matchbox mércével elég hosszú időnek számít, de mint tudjuk, a megmintázott autó sem tűnt el pár év alatt a gyártósorokról.

A lámpák és a hűtőrács is pingált
Nekem tetszik alatta ez a kerék
Egy rendszámot azért még nyomhattak volna neki

7 megjegyzés:

Sam. Joe írta...

Kültéri képek, a jármű természetes közegében! Ötös, leülhet!

pittlaren írta...

A sárga/fekete kombó tényleg nyerő! Úgy látszik, a Memories "best buy" 7végét tart:) 500-ért JL, 200-ért matchbox...el kell már menni egy ilyen, tejjel-mézzel folyó börzére:)

porsche írta...

Joe: Már ülök is ;-)

pittlaren: Jön még pár ilyen jó vétel kisautó a napokban, hogy már végre tényleg elhatározd magad, hogy felnézz egy börzére :-)

RÁJEN írta...

Klassz! És jó ez a kerék is hozzá.
Lassan nekidurálom magam, és én is felteszem a börzés fogásokat...

Andrew0807 írta...

A Matchbox Memories háromnegyede összeállt és így jutottunk kedvezményhez. Ugyan onnan van ahonnan az rs200-asok és a munkagépek.

Tommi írta...

Sajnálatos módon én nem jutottam el a börzére. :-S

pittlaren írta...

porsche: igyekszem:)

Andrew: Jah, hogy kartelleztetek:) Úgy könnyű:)