2011/03/29

Matchbox Adventure Pack - Roadside Assistance

Ez a szett tipikus példája annak, hogy egy kis hozzáadott plusz, mennyire megdobja a kisautók játszhatóságát. Már eleve a csomagolás nagyon jól sikerült, látványos, messziről eladja magát. A blisterben, a talapzatot jelképező kartonon enyhe diorama beütéssel lettek elhelyezve az autók és a kiegészítők. Az járműveket, amik jelen esetben egy Breakdown Van és egy Chevrolet Camaro SS-396, és már mindkettő szerepelt itt nálunk más verzióban, gyorskötözők tartották a helyükön. A Camaro alá került egy kis magasító rész, mintha a vontatón csüngene. A bóják és a táblák egy külön kis buborék alatt kaptak helyet, amit celluxal rögzítettek, hasonlóan a két figurát és az emelőt rögzítő buborékkal. Szerintem nagyon ötletesek, eltaláltak a kiegészítők, igaz egyik sem nagyon stimmel méretben a Matchboxokhoz. A bóják és a táblák még talán nem is annyira zavaróak, játékként nézve szerintem még a belefér kategória, azonban az emelő már enyhe túlzás. Közelebb áll az 1/43-as méretarányhoz, int a Matchbox 1/6x-ja, ráadásul használhatatlan is, mivel nem képes megtartani az autót. No de tegyük gyorsan félre ezt kiegészítőt, és helyezzük előtérbe a két mellékelt figurát, amik igencsak feldobják a készletet - amint a későbbi Hitch 'n Haul szetteket is. Mindkét illető a szervizes autóhoz tartozik - a Camaro tulaja már biztos továbbállt egy taxival -, ami kezükben levő szerszámokból és az egyen overallból könnyen kikövetkeztethető, még az is lehet, hogy egyikük maga Rob, vagyis a vontató tulajdonosa.

Egy jól átgondolt csomagolás és pár "műanyag darab" nagyságrendekkel megnöveli a játszhatóságot és az eladhatóságot, főleg, ha ilyen jól van tálalva. Ezeket az ötleteket (is) nagyon tudom mostanában hiányolni, a már említett Hitch 'n Haul szettek eltűnését sem értem.

Egy Camaro, ami hamarosan elromlik
Jól áll neki ez a csíkozás
Dupla kampós végett kapott a gém
A szokásos fjúcsör itt is működik
A csipet csapat nekiesik a Camarónak
Nem kicsit túlméretezett az emelő, ...
... ami cserébe használhatatlan is
Vontatás lett a vége
Matchbox Adventure Pack - Roadside Assistance
Egyben kiemelhető az egész hóbelevanc
A papír felől nézve ezt látjuk
A csomagolás hátulja büszkén hirdeti a sorozatot

6 megjegyzés:

Sam. Joe írta...

Ráadásul ez is egy a valódi Camaro opcióként rendelhető, teljesítményfokozó dekorcsíkjai közül!

Unknown írta...

Sam. Joe: Ezúton köszönöm a választ figurákkal kapcsolatban. Ez a poszt is idevág...

RÁJEN írta...

Tényleg jó kis szett, a figurák is jók. De van két dolog:
1) A hóbelevancot gyerekkoromban én hóbelebancnak mondtam - ezt mindenképp meg akartam osztani veletek...
2) Ha nem kell az emelő, add nekem, jó lesz a nagyobb autóimhoz :)
A Camaro tényleg tök jó egyébként, sokkal klasszabb, mint a narancs változata, amellyel rendelkezem...

Névtelen írta...

Érdekes, hogy a csomagoláson a GMC Wrecker van egy Pontiac GTO-val, ami ugye nem a csomagban szereplő összeállítás, és a sorozatban sem szerepel (amúgy is minek még egy ugyanolyan szett). Viszont így ez egy színtiszta Chevy-szett!:)

Sam. Joe írta...

Rájen: Kamion emelő lesz az!

pittlaren írta...

Ez jó vétel volt. Különösen a figurák tetszenek, remekül mutatnak a kocsik mellett. A Breakdown ebben a színben (is) marha jól néz ki.