2011/03/11

Matchbox MB-61 Premiere Collection Ford T-Bird Turbo Coupe

A Matchbox Premiere Collection amolyan „szeretlek is meg nem is” oldalhajtása a cég kínálatának. Egyes darabjai nagyon tetszenek, némelyek kevésbé, de szó sincs arról, hogy vágynék az összes ilyen kivitelű darabra. A Turbo T-Bird viszont kellett ebben a kivitelben, mert végül arra az álláspontra jutottam, hogy nekem tetszik ez az autó.

Premiere vajonmi?
A sorozattal kapcsolatban egy régebbi, Corvette postomból lopok saját magamtól: „Eredetileg 1996-ban indította útjára a Tyco. A mostani „Best of...” sorozatokhoz hasonlóan a PC modellek is bliszterben vannak egy papírdoboz társaságában. A festéssel, átlátszó ablakokkal, gumi kerekekkel és krómfelnikkel feljavított modellekből egyenként 25 000 darab készült. Eredetileg 3 szériát akartak készíteni, szériánként 6 modellel de olyan népszerűek voltak, hogy 3 további követte 1996-ban, majd továbbiak azután is, hogy a Mattel átvette a céget. Innentől eléggé összekuszálódik, hogy mi milyen néven jelenik meg a szériában. Dan Zsebeházy elég komoly gyűjteménnyel rendelkezik ebből a szériából is, érdemes ellátogatni hozzá egy kis nyálcsorgatás erejéig.”

És turbótűz!
A megmintázott autóról már tisztáztunk minden fontosabb tudnivalót korábban, így ezt elintézhetem egy linkkel. Ami a kisautót illeti, azt a sorozatra jellemző elemekkel extrázták fel. A Good Year Eagle feliratú gumikerekek és krómfelniket imitáló papucsok pont annyira tetszenek, mint amennyire nem. A részletességük remek, de ahogy kilógnak az autó alól, mert nem annyira csinosak. A kifestett világítótestek, a szélvédő körül futó gumitömítés – ebben lehettek volna következetesek, mert csak az elsőre jutott festék – illetve a „2HOT4U”, azaz kb. „túl menő neked” rendszám mind apró, de remek kiegészítő. Érdekes és nem sok más Matchbox sorozaton – konkrétan nekem egy sem ugrik be – előforduló elem, hogy a beltér is kapott festést, a hátsó ülések fejtámláit emelték ki ilyen módon.

Matchbox MB-61 Premiere Collection Ford T-Bird Turbo Coupe. Ez is marad NRFB.
Kifestett világítótestek és egyéb alkatrészek, illetve a karosszéria alól kikandikáló óriási papucsok.
Egy a 25 000-ből.
Még a motorháztető levegőbeömlőire is jutott festék.
Feketével kiemelt fejtámlák - vagy kárpitbetétek? - a beltérben.
"2HOT4U".

1 megjegyzés:

RÁJEN írta...

Nem rossz ez. LTD-m volt is régebben ilyen kivitelben. De a legjobban a Premiere Series 13 - Retro 70s tetszik, főleg az első három, amelyek közül a Dragon Wheels Bogár meg is van.