2011/03/10

Matchbox Skybusters – Dobozfétis

A Matchbox 1973-ban bocsátotta útjára az először 16, később 20 mára pedig már nem is igazán tudom hány tagú Skybusters sorozatot. A civil és katonai repülőgépek miniatúrái sohasem voltak igazán népszerűek. Nem is igazán értem, hogy miért erőlteti még mindig a Mattel, de változatlanul a kínálatban vannak az apró repülőgépek.

No, nem azért mert másoknak nem tetszik, hanem sokkal inkább azért, mert nekem is közömbösek valószínűtlen, hogy nálunk tömegével forduljanak elő, leszámítva a hiánypótló helikoptereiket – de erről már értekeztem a fentebb idézett postban.

Viszont az ős-Skybusters csomagolásáért odáig vagyok! Nagyon szépnek találom ezeket a rajzokkal ékített blistereket és dobozokat. Az SB-20 Helicopter csomagolásának hátoldalán ott az akkor éppen húsztagú, teljes szériának rajza. Szerintem az nem kifejezés, hogy szép. Szerintetek?
Egyszerű és talán pont ezért szép. Rajzok és nem fotók az akkor még húsz tagot számláló Skybusters széria csomagolásán.

2 megjegyzés:

pittlaren írta...

Hihetetlen, de pont most szemezgetek az egyik aukciós portálon egy SB20-al:-) Nekem is ambivalensek az érzelmeim: egyrészt nem értem miért erőltetik ez a vonalat: mifelénk az összes hiper dugig van kortárs repcsikkel, ember nem vett meg még egyet sem.(tudom, mert rendszeresen szemezek egy 5-ös pakkal, a vastag porréteg árulkodó a dobozokon) Ugyanakkor vannak köztük kifejezetten tetszetősek, - Pl. A10 Warthog - csak épp' egy -egy tetszetősért nem akarok/tudok egy 5-ös pakkot megfinanszírozni. A dobozt/blisztert illetően: ez a fajta jobban tetszik, mint az elterjedtebb, vaskos kék, ablakos doboz. A helikopter maga pont annyira élethű, mint a legtöbb, '70-es évekbeli MB kisautó. Mondjuk számomra pont ez, ez a "régi gyerekjáték feeling" a legvonzóbb....

pittlaren írta...

.....hát, nem lett SB20-am :-( A duplanevű vati user mindent letarolt...Őszintén remélem, sok öröme nem telik ebben a kényszeres, kilóra történő vásárlásban....Gondoltam, ha a rendőr verzió nem is, legalább a parti őrséges összejön, hát csalatkoznom kellett:-(