2010/07/16

Matchboxon kívüliek: Hot Wheels '32 Ford Delivery

Rá kellett jönnöm, hogy változik az ízlésem. Alapvetően elképzelhetetlennek tartottam egy időben, hogy én valaha is rajongani tudnék az olyan autókért, mint egy T-Ford, vagy egy Ford A. Erre tessék! Persze ehhez kellett a Motor City Online, meg a Mafia: City of Lost Heaven. (Bár ha jobban belegondolok, beszéltem én már erről a Matchbox Ford A Modell értelmezései kapcsán.)

Hát csoda, hogy nem tudtam ellenállni annak az 1932-es Hot Wheels Ford A furgonnak, ami elém vetette magát a minap? Egyrészt valószínűleg belelátom azt a V8-ast, amiről fotót is mellékeltem még a Hot Rod és Muscle Car fogalmakat boncolgató blogbejegyzésem kapcsán, másfelől pont úgy látom szépnek, mint Amerika legdögösebb kombiját, vagy az Alfa 156 Sportwagont.

A South Texas Diecast Collectors szerint ez a darab a Hot Wheelsnél 1990-re datálható és mindössze egyetlen kék csíkban és ilyen színű „delivery” feliratban tér el az 1989-es premiermodelltől, ahol ezek lilák. Ahogy elnézem a cégnél azóta kismillió bőrt húztak le róla, még az idei modellévben is van erre épülő verzió.

Szerintem egyetlen szóval lehet jellemezni: telitalálat!

Innen még nem mutat igazán semmit. Azt sem, hogy a sárvédők és az egész hátrafutó elem műanyag.
Viszont itt már más a helyzet. A modern felnik jól állnak neki, mert ez egy street rod amúgy.
A fényképezőgép nagyon felnagyítja a hibákat, ha olyanja van.
Ennyire azért nem durva az az öntési hiba.
Egy kis melankolikus rock a legjobbik fajtából Ford A űrrepülőgéppel. A kánikulában is komplett borsólevesek közlekednek végig tőle a hátamon...

5 megjegyzés:

Andrew0807 írta...

Pofás darab!Nagyon tetszik.

Tommi írta...

Ez még nekem is bejön. :-)

porsche írta...

Talán az egyik legszebb variációt sikerült belőle kifognod, grat.

Névtelen írta...

Nagyon szép. Grat!

Sam. Joe írta...

Ugye Srácok?