2010/07/26

Dobozfétis – Új csomagolású 5-ös csomagok

Nem tudom, hogy nálatok mennyire van meg a dobozfétis, mint aberráció. Nálam nem annyira. Jó persze, rá tudok csodálkozni egy-egy szebb dobozra, de nem sírok, ha egy áhított modellből csak doboz nélkül jut.

Viszont „nem bírtam nem észrevenni”, hogy a Matchboxnál áttervezték az ötös csomagok csomagolását. Kaptam ajándékba pár dolgot mostanában és az egyik ötös csomagról rémlett, hogy ez nekem már megvan. Előkerestem és akkor döbbentem rá, hogy mennyire eltér az újmódi csomagolás a régitől. A blister rész változatlan, de a papír borítás egyrészt sokkal sötétebb narancssárga lett. Ezen kívül látványosabb festést is kapott, felkerült a szett neve is az elejére, de ami rossz hír, hogy a hátulját immár takarja a papír. Eddig át lehetett látni a csomagoláson, ami azért volt jó, mert alaposan szemügyre tudtuk venni a modelleket, hogy lehetőség szerint hibátlan darabokat vigyünk haza. Ennek most vége.

Ez a pack már szerepelt itt, hiszen porsche kolléga kinyitotta a sajátját. Ez alkalommal nem a tartalom a lényeg, hanem a csomagolás. Annak kifejezetten örülök, hogy felkerült végre a név. Ha eddig rajta is volt én bizony nem találtam. Ennél a konkrét csomagnál van más különbség is. Mint arra porsche felhívta a figyelmem, az autószállító és a tartálykocsi kerekei eltérő méretűek a két kiadásban. Ez az én képeimen egyszerűen nem látszik, annyira apró az eltérés. Szerencsére az MBX Forum szállítja az összehasonlítást. Arról már nem is beszélve, hogy a GMC vontató is új kerekeket kapott, a fentebb már linkelt postban látható, hogy Porsche példánya alatt kisebb, de sokkal szebb felnik vannak.
Jól látszik, hogy az új, mennyivel sötétebb narancssárga lett.
A régebbi kivitelen át lehetett látni, ami minőség ellenőrzési szempontból nem volt rossz dolog. Na, ennek most vége.

Nincsenek megjegyzések: