2010/05/15

Matchbox 2008 American Superfast MB-15 Lotus Exige

A napok óta tomboló májusi októberben meg sem próbálok fotózni, mert természetes fény nélkül csak nagyon zajos, rossz minőségű képeket tudok produkálni. Ezért ismét egy már régen lefotózott darab szerepel itt.

2008-ban a Matchboxnál annyiszor sütötték el a Lotus Exige-t, hogy az már a pofátlanság határát súrolja. Az egyszerű 1-75 modellel semmi bajom sincs, sőt! Azonban a szintén az ebből az évből való Best of British sorozatban megjelent modellel, már annál több. Nem tudom, hogy a fiúk El Segundo-ban hallották-e azt a mondást, hogy „három a magyar igazság”, mert még egy bőrt sikerült ugyanabban az évben lehúzni róla az amerikai Superfast szériában. (Valószínűleg nem, mert ugye van az a nem hivatalos folytatás, hogy „egy meg a ráadás”, tehát akkor kéne, hogy legyen egy negyedik is 2008-ból. Igen, gonosz vagyok.)

Mind közül ez a leginkább részletgazdag, hiszen a hátsó világítótestek is kaptak festést. A kerekek itt maradtak – helyesen – feketék, illetve lett racsingcsík a hátára. Ha lehet választani, hogy az 1-75 változatot zsákoljuk be, vagy a Superfastot, akkor valószínűleg az 1-75 a jobb vétel, hiszen bizonyosan olcsóbb. A Superfast nyújtja a legtöbbet a Matchbox Lotus Exige verziók közül, de csak minimálisan többet, mint az 1-75. Ha ennek a változatnak a magasabb árával nem foglalkozunk, akkor viszont remek modell!

2008 American Superfast MB-15 Lotus Exige, NRFB. Az eleje mint az 1-75-nél...
... a "felnik" feketék, mint az eredetin ...
... a hátsó világítótestek is kaptak festést, az orrtól kezdődően végigfutó racsingcsík meg extra.

Nincsenek megjegyzések: