2010/05/23

Matchboxon kívüliek: Hot Wheels Flippers

Amennyire a netről sikerült kitúrnom, 1990-ben volt, hogy a Mattel piacra dobta a Hot Wheels Flippers sorozatot. A nagy trükk, hogy ezek a kisautók úgy kétoldalasak, mint mondjuk a kifordítva is viselhető kabátok. Minden ilyen kisautó teste nagyon vékony, a kerekek túllógnak rajta alul-felül, középütt pedig átpattintható az utastér rész. Ez így leírva borzasztóan bonyolultan hangzik, de a mellékelt videó mindent világossá tesz. A Flipperekhez spéci autópályák is készültek, melyek kihasználták a kisautók „kettő az egyben” tulajdonságát.

A képen szereplő pickup-versenyautó kombó egy ismerősöm gyerekkori gyűjteményéből származik. Én nem adnék ezért a sorozatért pénz, mert igazán nem tetszik, azzal együtt ezen az oldalon a helye, hiszen érdekes koncepció. Jó lenne tudni, hogy vajon sikeres volt-e.

Hot Wheels Flippers, 1990-ből.
Az egyik oldalán pickup.
Ez lenne itt a plató.
A másik oldalán meg versenyautó.
Ahogy elnézem, a pickup tetszhetett jobban a gyerkőcnek, mert a versenyautó oldala...
...sokkal ütött-kopottabb, tehát az lehetett alul.


A reklámból  világosan kiderül, hogy mi is ez.

4 megjegyzés:

porsche írta...

Egy átfordulós autóm nekem is volt gyerekként, már többször is kerestem, de nem leltem. Nekem már akkor sem tetszett, és most sem.

Andrew0807 írta...

Nekem van három db is.Anno még kb 6-7 éve vettem a bolhán,mert oviban volt egy és nagyon szerettük.Így a 100/db ár miatt érkezett pár.Van aminek az egyik oldala elég porschés.

Egyébként nem tudtam hogy hw.

Sam. Joe írta...

Most jöttem rá, hogy a szavazásból kimaradt a "Van ilyenem". Most már mindegy. Akkor viszont gyakoribb darab, mint gondoltam.

Seven05 írta...

Nekem még megvan az enyém eltéve, én imádtam és vigyáztam is rá! Édesanyám úgy hozatta be a beszállítókkal karácsonyra, mert itthon nem lehetett ilyet kapni! Bár valahogy elkerült unokaöcsémékhez amit egy ott tartózkodásom során fedeztem fel, így kicsit megkopott a festék rajta! Viszont most már itthon van és megmarad az utókornak!;)
Az enyém pont ez, ugyanebben a színben ami szemből bal oldalt van! Lehajthatós tetővel és sima tetővel! :)
https://www.youtube.com/watch?v=qxI_pi29g30