2009/10/20

Felújítás: MB-03 Porsche Turbo

Sokat kellett várni az igaz, de végre elkészült az első felújított Porsche modellem. Az autót már láthattátok az oldalon, hiszen a Caravanos bemutatóban töltött be statiszta szerepet - már ott, a kommentek között is beígértem, hogy fel fogom újítani. A modell kicsit leharcolt, kopott volt, az első tengely be is volt esve, de a szélvédő viszonylagosan jól átvészelte valaki gyerekkorát. Az A-oszlop hibája csak kromofágozás után tűnt elő, mely némi igazítás és festés után láthatatlan marad - lásd ellenpélda. Az új kerekeket illetően szerintem a leginkább hozzá illőt kapta - az átalakított Chevy-ből maradt meg -, melyet takonyágyúval rögzítettem a helyére. Erre azért volt szükség, mivel a kerék csak roncsolás árán távolítható el az alvázról- sajnos kép nem készült, majd legközelebb pótolom -, illetve az új kerék tengelye vékonyabb az eredetinél, így a hasmagasságot is be kellett lőnöm. A színválasztás terén maradtam az eredeti feketénél, melyet másodjára sikerült is szépen felvinnem a felületre, hogy csillogjon is. Így elkészülte után már nem fogom be utánfutó elé, hiszen a szakadt Porsche jelző már nem illik rá.

A fémtiszta kasztni a repedéssel
Az elkészült autó
A felni a gyári Fuchs-ra emlékeztet
Második nekifutásra lett ilyen fényes
Szép fény-árny játék

11 megjegyzés:

Tommi írta...

Ez igen!!! Még egy bejövős gép Tőled! A Nissanomat meg át kellene már adnom a kezelésre. ;)

matchbox írta...

Szép lett, jól áll neki ez a kerék. Lakkoztad is vagy ennyire fényes a festék?

RÁJEN írta...

csodás lett, komolyan! Nagyon jó a kerék alá. (Én a Siku Porschémat elbénáztam, majd küldök róla képet privátban, de ott restart van.)

porsche írta...

Köszi fiúk.
Lakkozni nem lakkoztam, második festésre (ez is restart volt) sikerült vékonyan fújnom, és így ilyen szép fényes lett (először kicsit bemattult).

Ikarus 256 írta...

Beállnék én is a sorba: nagyon szép lett a Porsched! Gratulálok!

Névtelen írta...

Szerintem is nagyon szép!

PMGabi írta...

Dönöjjű! :)
Még a küszöbre kéne egy Porsche felirat aranyból... :P
De anélkül is tökéletes! :)

Zsizso írta...

Kúvajó!

Sam. Joe írta...

Zsizso: Ismered te a Ford Fairlane című örökbecsű klasszikust? Ott hangzik el egy mondat, ami úgy kezdődik, hogy "Ha még egyszer ilyen rondán beszélsz, úgy ..."

Zsizso írta...

Akkor legyen bazijó. De ez a kocsi azt is megérdemli:)

Sam. Joe írta...

LOL