2009/10/01

DieCast Blast 2009

Joe már értekezett itt a különböző Code 1, 2 és a többi jelölésekről. Nem tudom, kinek mennyire jönnek be ezek az extra kiadások, én eléggé rá vagyok kattanva a Code 4 modellekre. Ezek gyári kiadások, de tipikusan valamilyen rendezvényre készültek. Normál bolti forgalomba sohasem kerülnek, a darabszám eléggé korlátozott, tipikusan száz alatt, esetleg néhány száz. Az alapjuk egy meglévő hétköznapi, Code 1 modell. Azonban a kidolgozottság, a grafika sokkal igényesebb. A csomagolás is többféle lehet, itt nem ritka a dobozos kivitel. De azért blister is előfordul.

Nézzünk most a legutoljára beszerzett modellt, ami rögtön nem is egy, hanem két modell. 2009. augusztus 21-23 között rendezték meg az első Diecast Blast nevű rendezvényt az Egyesült Államokban, Windsor városában Connecticutban. Ezek a rendezvények arról szólnak, hogy összejönnek a gyűjtök és nagyon jól elbeszélgetnek, illetve börzét – nekik Toy Show - rendeznek. A Mattel a nagyobb rendezvényeket támogatni is szokta. Mivel a székhely Kaliforniában van, s pár éve a Matchbox deviziót is áttelepítette New Jerseyből, ezért a nyugati parton lévő események előnyt élveznek. Évek óta az Albuquerqueben megrendezett MCCH Gathering-et támogatják. A keleti parton 2002-ben New Yorkban volt a Matchbox 50. születésnapjára egy nagy rendezvény. Azt a Mattel szervezte. Később tervezem egy postban azt is bemutatni. Szóval azóta a keleti part kimaradt a támogatásból. De idén mindez megváltozott, mert megtartották a Diecast Blast-ot. Az alábbi két modell e rendezvény alkalmából lett kiadva. A Corvette maga a rendezvényre, a Motorhomeot pedig azok az árusok kapták, akik részt vettek a börzén. Mindkét modell 150 példányban jelent meg.

A Corvette ha minden igaz a normál szériában jövőre fog feltűnni hasonló kockás grafikával.

A MotorHome alapja az idei második színű modell. Némi extra felirattal. Nézzétek el nekem, de ezekről csak blisteres kép van, nem bontom fel őket.

6 megjegyzés:

Sam. Joe írta...

A kettővel ezelőtti börzén ezeket én kézben is tarthattam, illetve hallottam az árukat. (Nem Matchbox árulta.) A Corvette konkrétan gyönyörű, úgy nagyjából 2,3 másodpercig megszédültem, hogy felkeresek egy ATM-et érte, de aztán rájöttem, hogy egy 2 éves házasságban még túl korai lenne válóokot szolgáltatnom. 8-)

Tommi írta...

Ezeket én sem bontanám fel ;)

porsche írta...

Nagggyon jól néznek ki. Mondjuk én az értékesítőknek MBX Mover-t készítettem volna, az stílszerűbb szerintem.

RÁJEN írta...

Ha jobban belegondolok, szerintem nekem egy ilyen speckó kiadásom sincs :) Ezek szépek, de a Corvette egy kicsit jobban tetszik!

Ikarus 256 írta...

Nagyon szépek! Rendezzünk mi is egy találkozót, és kérjünk a Matteltől ilyeneket. Mégsem várhatunk örökké Joe ötösére és a Matchbox Memories-os Code2-esekre! :-D

Andrew0807 írta...

Ezeket még én is megtapogathattam a börzén!De nekem akkor is a mini az ami a legjobban tetszik.