2009/06/09

Matchbox MB-58 Ruff Trek

Erről a modellről Rájen kolléga itt már írt egy kiadós posztot, így én csak pár gondolatot ejtenék meg. Mint Holden Pick-up, 1977-ben született Matchboxéknál, azonban csak 1983-ra lett belőle Ruff Trek MB-58 néven. Az 1-75-ös sorozatban összesen két színvariáció létezett - persze ennél azért többféle van, ahogy Rájennek is -, a premiermodell arany színben tündökölt, majd 1986-ban megkapta az alábbi fehér színt. Ezzel a festéssel is fejezi be pályafutását 1987-ben. A modell érdekessége, hogy ugyan szinte teljesen más autót csináltak belőle az eredeti Holden-hez képest, az alvázán meghagyták az 1977-es dátumot. Tulajdonképpen semmit sem hagytak érintetlenül, az alváz kapott dögös oldalkidörgőt - majdnem olyan, mint amilyennel a Chevy Van is büszkélkedhet - és megemelték a hátsó futóművet, melyek alá benyomták a Convoy kerekeket. A karosszériát is jelentősen módosították, helyt adva a gallytörő rács rögzítésének, illetve a plató is átalakult a másik rakomány és a ködlámpákkal ellátott bukócső miatt. A beltér változatlan, azonban hozzátették ugye az imént említett "vasakat". Az egyetlen dolog ami talán tényleg módosítatlan maradt, az a szélvédő műanyagja. A rakomány pár dobozból, illetve egy jól kidolgozott pótkerékből áll. Összességében egy jó kis sivatagi csapatós gépet varázsoltak belőle.

Matchbox MB-58 Ruff Trek
Az ajtó felett lévő két pötty nem kopás, hanem öntéshiba
Magasan hordja a fenekét
Dögösen néz ki, gyermekkorom egyik nagy vágya volt
Teljesen új alváz, régi dátummal

5 megjegyzés:

RÁJEN írta...

Ez a kocsi az egyik legnagyobb királyság a Matchboxok között, kevés ennél vagányabbat ismerek. Mondjuk a Chevy Pro Stockeren kívül.

Névtelen írta...

Nekem egy FAbergé Brut racing festésű Ruff Trek-em van és szerintem is az egyik legjobban sikerült és legvagányabb Matchbox kisautó.

Sam. Joe írta...

Az egy ugyanolyan festésű racing set-ből van és tényleg nagyon faja.

Terry 11:11 írta...

i own a full size one Hj Holden Ute i would love to paint it like the gold ruff trek & do the red bullbar & red roll bar & red interior.

Sam. Joe írta...

@Terry: Wow, sounds cool! Please share a picture or two if you're done!