2009/06/21

Matchbox 2008 Best of British: MB-05 '61 Jaguar E-Type

Szeretem az E-Type Jaguárt! Nem kicsit, nagyon! Amióta láttam élőben, egy fedél alatt többet belőle, azóta meg még jobban. Amikor 1961-ben piacra dobták, akkor Enzo Ferrari azt mondta róla, hogy a „Legszebb autó, amit valaha készítettek.” Azért ez tőle nem akármilyen kijelentés. Szóval kéne. Leginkább az 1967-ig gyártott első generáció kéne, a többi már nem tetszik. Még akkor is, ha társul hozzá a British Leyland minőség(mentesség). Ez a jó a Matchbox gyűjtésben! A papírtörlőbe csavaráson kívül nem igazán kell költeni az állagmegőrzésre és alapvetően nem nagyon tudnak elromlani.

A 2008-as Best of British E-Type-pal kapcsolatban csak ismételni tudom magam. Az „újkori”, 1-75 sorozatú Matchbox feldolgozáshoz képest semmi extrát nem kínál a BoB csomagoláson kívül, egyértelműen nem éri meg a lényegesen magasabb árat.


Matchbox 2008 Best of British, 1961 Jaguar E-Type, NRFB.
A sima 1-75-szériához képest a világon semmi extrát nem kínál - a dobozt leszámítva.
Tulajdonképpen ez a racsingfestés nekem nem is tetszik. Olyan, mintha egy boyracer szabadult volna rá.
Semmi extra, de tényleg.

4 megjegyzés:

Ikarus 256 írta...

Valóban semmi extra. (Hányszor mondjuk még el ezt "Best of" Matchbox-okkal kapcsolatban??) Legalább alátehettek volna négy olyan kereket, mint amilyen a doboz képén van. A 2009-es BoB sorozatban valamivel jobban néz ki, de ott is ezek a sima kerekek vannak rajta...

Sam. Joe írta...

(fejvakargatás) Kezdek unalmas lenni ezzel, ugye? De legalább nem gondolják az idetévedők, hogy Hot Wheels gyűlölő vagyok, a Matchboxról is megírom ha nem tetszik.

Ikarus 256 írta...

Nem te vagy unalmas, hanem a "Best of" sorozat tűnik egyre szánalmasabbnak, és egyre inkább kidobott pénznek, ahogy több postodat olvasom. Ennyiért Superfastokat adtak korábban, és annak mégis szebb kereke van.

porsche írta...

A Hot Wheels-ek miatt úgy is nekem kell csuklanom:)