2009/06/20

Matchbox MB-04 Stake Truck

A mára hirtelen beköszöntött ősz áthúzta a fotózási terveimet, ezért elővettem a fotókészletből egy újabb „konzervet”. Ha ez a regular wheel modell ismerősnek tűnik, akkor az egyáltalán nem véletlen, ugyanis az 1966 és 1969 között gyártott MB-04 az édes apukája a Superfast MB-71-nek – és így köze van a TP-19-hez és TP-103-hoz is. Az MB-04 Stake Truckot egészen 1971-ig gyártják, ami azt jelenti, hogy Superfast kerékkel is készül.


Ikarus 256 kolléga kitúrta az eredetit, amiről mintázták a Matchboxot – a link fentebb – ezért én ezt teljes lelki nyugalommal ellustálkodhatom. Viszont átnyálaztam Charlie Mack frissítésre már igazán megérett művét! A mester az RW változatból kettőt ismer, azt ami nekem is van és egy kékeszöld rácsokkal szereltet. Ez utóbbit tízszer többre értékeli az enyémnél, úgy 150-200 dollárra. Meglepő módon a Superfastot többre taksálja az RW-nél úgy öt dollárral, de abból is ismer egy olyan verziót ami megér 100 amerikai bankót. A négy Superfast változat igazándiból csak a kerekeiben tér el. A leszármazottaival ellentétben az MB-04-nek nincsenek utasai, plasztikszarvasmarhák csak a fentebb már citált utódaiban utaznak.


MB-04 Stake Truck. Nagyjából bármennyit letagadhatna a korából, nem?
Az utódjaival ellentétben ehhez sohasem tartozott plasztikhaszonállat rakomány.

4 megjegyzés:

porsche írta...

Szerintem szép, igényes darab. Nekem ebből a Superfast-os kerékkel ellátott darab volt meg. Ugyanilyen sárga színben, barna platóval, és vajszínű marhákkal. Hiába vigyáztam mindig is a marhákra, hogy el ne szökjenek, sajnos már az autó sincs meg:(

Sam. Joe írta...

Akkor az a kéttengelyes volt, nem ez. A háromtengelyeshez nem jártak tehenek és nem volt barna platóval.

porsche írta...

Most, hogy így mondod, valóban.

Ikarus 256 írta...

Még mindig nincs ilyenem. Se RW-ben se Superfastban. :-(
De a hétvégén sikerült valami igazán szépet beújjítanom, és ha húgom hazajön a fényképezővel neki is állok, hogy bemutassam. Iszonyat csúcs-szuper-királyság a cucc.