2008/12/15

Movie Cars – Starsky & Hutch Ford Gran Torino

Az eddigi filmes autók, melyekről szót ejtettem, nem attól lettek népszerűek, hogy szerepeltek a filmvásznon, hanem már amúgy is kívánatos járgányok voltak, hát használták őket, hogy a főhős – aki általában győzős – még szebb fényben tündökölhessen. A Starsky és Hutch sorozatban szereplő 1974-es Ford Gran Torino ezzel szemben pont attól lett népszerű, hogy a két zsaru kalandjaiban szerepelt a tévében. A sorozat 1975 és 1979 között futott és olyan népszerű volt, hogy a szériában szereplő, amúgy 1974-es kiadású autóból a Kék Ovális emblémájú cég kiadott egy ezerdarabos speciális szériát 1976-ban, a feltűnő fehér csíkkal az oldalán és a tetején, majd megszüntette a Torino sorozatot. A Muscle Car érában született Torinonak kellett is a sorozat segítsége, közel sem volt olyan népszerű, mint a kortárs Dodge Charger, vagy a Chevy Chevelle. Akit érdekelnek a részletek a Torinóról, az keresse fel az ügyben a Wikicars ide vonatkozó oldalait. Az eredeti járműről ajánlom figyelmetekbe a saját, nagyfelbontású képeimet a másik blogomról.



Amikor én kissrác voltam, akkor futott az egyetlen, teljes műsoridőben sugárzó hazai csatornán a sorozat. Az egyik osztálytársamnak volt egy Corgi Juniors kiadású, Matchbox léptékű Gran Torinója, a tetején a piros villogóval. Természetesen ő volt a szünetek császára a mi kis helyiérdekű autórajongói klubunkban. Akkor nem tűnt fel, de a Torino belsejét egyáltalán nem dolgozták kit, teljesen átlátszatlan szélvédőt kapott. Talán pöttyet elnagyolt is a hűtőmaszk és a lámpák környéke, de kit érdekelt, hiszen ez volt Starsky és Hutch autója! (Igen, tudom, hogy készült egy mozifilm is a sorozat nyomán 2004-ben, de csapás rossz volt, halottakról meg vagy jót, vagy semmit.)

1974-es Ford Gran Torino dekorcsíkkal és megkülönböztető jelzéssel.
Starsky és Hutchinson nyomozók szolgálati gépjárműve a Corgi Juniors-tól. Gyerekkoromban nagy császárság volt ilyet birtokolni, de most is szívemnek kedves.

7 megjegyzés:

Névtelen írta...

Jó ez a Torino, nálam van egy kis videó, amiben együtt tesztelik a General Lee-vel.
Hot Wheels-ből is van Torino, de sajnos nem pont ez...

Sam. Joe írta...

Mindjárt megnézem, köszi, de gondolom a Fifth Gear-esre gondolsz. Amúgy nem szeretem a 5th Gear-t. Eleve idegbajt kapok két műsorvezetőjüktől is, ahogy affektálnak. De ez persze egyéni szoc. problem. Top Gear rulez!

Sam. Joe írta...

Megnéztem, igen ez az! Milyen meglepő felfedezés, hogy az izomautók nem szeretnek kanyarodni! 8-]

Névtelen írta...

Nekem megvan a Starsky & Hutch PC-s játékba. Ami meg ezt az autót illeti, nekem nagyon bejön :-)

Névtelen írta...

Én bírom őket. Mert g*cik >:)
A PC-s játék is megvan valahol, asszem egyszer régen egy kukoricapelyhes dobozban volt ajándék. Szerintem egy kicsit béna, a jóval korábbi Interstate '76 játék megeszi szőröstül-bőröstül...

Sam. Joe írta...

Keblemre cimbora! Az Interstate '76, meg a Nitro Riders a PC-történetének két meg nem értett, ámde ZSENIÁLIS darabjai! Imádtam őket! Kár, hogy a '82 már nagyon vacak lett. De szentimentális okokból őrzöm azt is, dobozostul.

Névtelen írta...

Hello!
Ez nekem is megvan, sokkal rosszabb állapotban, de annak is örültem, nem egy tucat gép..:)))
V#terán szok' lenni 18-ban - aranyáron - de gyönyörű is!!! :)
Szia!