2008/12/14

Matchbox MB-03 Mercedes Benz-Binz Ambulance – Upadate III.

Jelentem, a fentebb olvasható nevű darabból sikerült beszereznem az összes lényeges változatot! Az összes színváltozat nincs meg, amit Charlie Mack említ az enciklopédiában, viszont nekem van olyan verzióm, amit ő nem említ, történetesen pont ez. Évek kellettek, hogy összegyűljön mind és természetesen ezért az itt megjelenő postok sem a modell megjelenésének időrendjében követik egymást és az információtartalmuk is meglehetősen változó. Cserébe ennek a postnak a végén a példányok megjelenésének időrendjében listázom is az ide vonatkozó információt!

Nos, ez a verzió időrendben az utolsó előtti MB-03 inkarnáció. A TP-10 Twin Pack 1978 és 1980 között készült. A széles Superfast kerekű mentőautó teljesen megegyezik a TP-14-ben található változattal, nem nyitható a hátsó ajtaja, és már nincs benne paciens sem, de természetesen ez fehér, polgári verzió, míg a TP-14 katonai festésű. A másik járgány a csomagban egy tűzoltó-parancsnoki járgány, egy szögletes fényhíddal szerelt Mercury, mely egyik óriási kedvencem és lévén számos változatot halmoztam fel belőle, ezért majd a jövőben képezi majd egy hosszabb, elbeszélő jellegű mű részét.

MB-03 Mercedes Benz-Binz Ambulance verziók (mindegyik első ajtajain ott a vörös kereszt):

1. Regular wheel. Fehér, nyitható hátsó ajtóval, hordággyal. A fényszóró és hűtőmaszk az első lökhárítóból nyúlik ki, rajta ott az embléma. Megjelenési év 1968.

2. Vékony Superfast kerék. Fehér, nyitható hátsó ajtóval, hordággyal. A fényszóró és a hűtőmaszk az első lökhárítóból nyúlik ki, innentől elmarad az embléma. A hátsó kerékív innentől átszabva, hogy elférjen a nagyobb SF kerék. Megjelenési év 1970.

3. Széles Superfast kerék. Fehér, nyitható hátsó ajtóval, hordággyal. A fényszóró és a hűtőmaszk az első lökhárítóból nyúlik ki. Megjelenési év ismeretlen, de valamikor 1970 után.

4. Széles Superfast kerék. Fehér, a hátsó ajtó innentől nem nyitható és elmarad a hordágy. Innentől a fényszóró már a karosszéria része, csak a hűtőmaszk nyúlik ki a lökhárítóból. Az 1978-1980 között gyártott TP-10 Twin Pack része. (Az ebben a postban szereplő autó.)

5. Széles Superfast kerék. Katonai zöld (khaki), más részletei mint az előző verziónál. Az 1979-1980 között gyártott TP-14 Twin Pack része.

Ez az utolsó előtti MB-03 változat, a TP-10 Twinpackból.
Charlie Mack ezt a verziót nem is említi, csak olyat, melynek krómozottak a kerekei.
Ez a példány megegyezik a katonai festésű, TP-14-ben található verzióval.

3 megjegyzés:

Névtelen írta...

Én összeset elfogadnám :-)

Sam. Joe írta...

Nem is értem, hogy miért! 8-]

diecastmini.com írta...

i dont know your language but your photos talkin much thx ...