2024/01/14

Movie Cars: Matchbox Convoy CY-105 Kenworth Aerodyne Conventional Tanker Truck - 1989 James Bond 007 Licence to Kill set

A mai post sok szempontból rendhagyó: Ritka Convoy szerelvény párosítás, az első filmes témájú Convoy kamion ami önnön jogán is ritka!

Ritka párosítás
A Kenny W900 Aerodyne Conventianal vontató egyáltalán nem ritka. A még a 900-as (Twin Pack) szériából származó félpót sem az, nekem az egyik kedvencem, a szerintem legszebb Convoy szerelvények pont erre épülnek.

Viszont ezek konstellációja már az! A Supergas motívumú járműszerelvény létezik ilyen vontatóval, nem csak csőrös Pete-el, illetve van egy Shell motívumú CY-105 egy Motor City szettből ami tán' még ritkább mint ennek a postnak a tárgya, pedig! Szlusszpassz. Ennyi.

Az egyetlen filmes Convoy
Más filmes tematikájú Convoy nincs, csak ez az 1989-es, James Bond: Licence to Kill – magyar fordításban az „Gyilkolási engedélyből”, valahogy „Magányos ügynök” lett – tematikájú szettben megjelent!

A film egyik leglátványosabb jelenetében kamionok törnek és zúzódnak, amik ugyan Kenwort W900-asok, hálófülkések is, de nem Aerodyne fülkések. Illetve a filmben későbbi kiadásúakat használtak – ez főként az első lámpák alakjából és elhelyezéséből látszik – mint amit a Matchbox eredetileg megmintázott 1982-ben. Úgyhogy „határeset, elfogadom” a Matchbox megvalósítást. Mázlim van, meg tudom mutatni a jelenetet – míg észre nem veszik és le nem törlik:



 Maga a készlet sem túl gyakori és meredek árakon van fent ez eBay-en, úgyhogy az abból származó bármi is jó fogásnak számít. Az, hogy nekem ilyenem van, porsche szemfülességét dicséri. Egy börzén lőtte nekem és az, hogy úgy néz ki ahogy a képeken látszik, az meg a kézügyességéről ad tanúbizonyságot. Sokkal több plezúr volt rajta, de – köszönhetően neki – már elmúltak róla.

A Kenworth W900 és a tartály félpót együttállás már eleve ritka. Más filmes témájú Convoy kamion pedig egyáltalán nincs.

A filmben későbbi kivitelű W900-asokat használnak...

... és nem Aerodyne hálófülkéseket, de határeset, elfogadom!

A filmben amerikai kivitelűek a félpótok, de én elfogult vagyok ezzel úgyhogy ez sem fáj. Ezt az oldalát már kicsit megdolgozta az UV.




Közeli kép a szett tartalmáról és a dobozról. (Előző három kép: eBay)

Nincsenek megjegyzések: