2024/01/28

Majorette Maersk Logistic Giftpack – Volkswagen Crafter

A Majorette nagyon tudja, hogy hogyan énekelje ki a sajtot a csőrömből csalogassa elő a bankókat a pénztárcámból! Eleve ez a pakk olyan járművekkel van tele, amik érdekelnek – még az Airbus is valamilyen szinten – és egy olyan cég színeit viselik, aminek az arculata nekem nagyon tetszik!

A Maersk vajon mi?
A Maersk tengeri szállítmányozással, kikötőüzemeltetéssel, ellátási lánc managementtel és raktározással foglalkozó óriásvállalat. A központja Dániában, Koppenhágában van, leányvállalatokkal és irodákkal 130 országban. Több mint 100 000 alkalmazottat foglalkoztattak 2022-ben.

Dampskibsselskabet Svendborg, azaz a Svendborg Gőzhajó(zási?) Társaságot 1904-ben alapította Peter Mærsk Møller kapitány (1836–1927) és fia Arnold Peter (A. P.) Møller (1876–1965). Sohasem fogjátok kitalálni, hogy hol: Svendborban, Dániában! A tőzsdei cég tulajdonosai mind a mai napig a család tagjai. Óriási vállalatról van szó: A Forbes, Global 2000-es listáján 2022-ben a Møller-Maersk részvénytársaság a 161-edik volt. Az egyik legnagyobb teherhajózással foglalkozó cég a világon és a flottakapacitását tekintve a legnagyobb. Egyedül ők a világ teherszállítási kapacitásának 18%-át birtokolják.

Már a bevezetőben említettem, hogy nekem nagyon tetszik ez a fakó-bilikék (már bocs) árnyalatú cégszín és a hozzá tartozó hétágú csillag embléma. Utóbbinak érdekes története van.

1886-ban, P. M. Møller első gőzöse, az S.S. Laura (S.S. = Steam Ship, azaz gőzhajó) kéményére festve használták először. Még ez előtt a kapitány felesége Anna elkísérte egy útjára, melynek során súlyosan megbetegedett. A mélyen vallásos P. M. imádkozott feleségéért aki meggyógyult. 1886 október hatodikán kelt levelében, a Laura megvásárlása után azt írja: „A kis csillag a kéményen emlékeztető arra, hogy milyen csüggedten és aggódva imádkoztam érted. Egy jelet kérve hogy bár csak látnék egy csillagot a szürke, felhős égen, egy emlékeztetőt, hogy az Úr meghallgatja az imánkat”. Mert hogy ez történt, az amúgy borult égen átragyogott egy kis fényes csillag.

S.S. Laura - 1886 (Kép és az iniciálé Maersk.com)

Az 1904-ben alapított társaság és az utódcégei is megtartották a fakókék háttér előtti fehér, hétágú csillagot mint emblémát. Az évek során apróbb változtatásokon ment át. Jelenlegi formáját Acton Bjørn dán tervező és építész alkotta meg az 1970-es években.

Kézműves
A Volkswagen Crafter (crafter = kézműves) a német autógyártó által kínált legnagyobb kisáruszállító (van), a maga 3-5 tonna közti kapacitásával. Az első generáció 2006 – 2017 közt készült. A Majorette a 2017 óta készülő, jelenleg is forgalomban lévő második generációt mintázta meg. További típusinfókért tessenek kedves lenni a forgalmazó oldalát felkeresni, esetleg a TotalCar tesztjét fogyasztani!

A nagy kékség
Nem leszek képmutató: Vanitisz ide vagy oda, a csomagból nekem a „leg” a MAN TGX szerelvény. Ezt ki is szereltem a dobozból – nagyon furmányosan vannak rögzítve alulról, cirka esélytelen szépen visszatenni őket úgy, ahogy voltak – azért hogy vitrinbe költözzék. A többiek maradtak a helyükön, a jól tárolhatóság okán. Mea culpa, mea maxima culpa, rettentően vacak képek készültek, mert az, ahogy a tartalom együtt áll, korlátozza hogy a kamera hová és hogyan fért el. Szóval vagy rajta van a fél környék, vagy nem jó a szög, vagy rossz helyen van az élesség – esetleg mindezek együtt.

A Majorette Crafter értelmezése jó! Kívülről nagyon szép részletes, a beltere nem kevésbé. A Maersk színei nagyon jól állnak neki és még az egyik oldalajtaja nyitható is – az ilyesmiből a Mattel manapság drága, speciális kiadást csinál, majd fogjátok látni idővel.

Vanitiszeseknek kb. kötelező és a jó hír az, hogy nem csak ebben a szettben lakik, szólóban is hozzáférhető – mondjuk nem Maersk színekben, azzal a legkisebb kiszerelése a two pack.

Jóképű! (Ne nagyítsátok ki a képet és akkor nem látszik, hogy mennyire rossz helyen van a fókusz!)
 
Mindkét oldalára be van karcolva az oldalajtó, de ezen az oldalon...

...nyitható is! Már az is sejlik, hogy szép, részletes a beltér.

Utánfutó vontatására is alkalmas. Az MAN TGX közben kiparkolt mögüle.

Nahát, a kormánykerék sem csak egy pizza! Rád nézek nagyon megrovólag Mattel fiam!

Nem vagyok berendezkedve ekkora méretű dolgok fotózására, de lássátok, hogy elvégeztem a házi feladatom! NRFB.

A Majorette PR részlege azonban felkészült! (Fotó: Majorette.com)

Nincsenek megjegyzések: