2014/06/19

Matchbox Convoy CY-07 DAF BP Tanker

Ez alkalommal az egyik – ha nem a – legszebb Convoy szerelvényt szeretném megmutatni nektek. Gyorsan tudjuk le a lexikális részt! A DAF 3300 Space Cab ügyben mondjuk innen érdemes kutatóútra indulni, az ős-tankerért pedig egészen 1981-ig kell visszaszaladnunk a múltba.

Ez a szerelvény 2001-ben szerepelt a Convoy sorozatban. A British Petrol színeibe öltöztetett szerelvény a játékszer kategóriában csillagos ötös! A festés gyönyörű, a tartálykocsira festett kapacitás beosztások még akkor is nagyon tetszenek, ha a tartály alakjából én ugyan nem értem, hogy jöhetnek ki ennyire. Vagy lehet, hogy a beépített lötyögésgátlók ennyit megesznek a kapacitásból? Így vagy úgy, nekem nagyon tetszik, nagyon szép darab.

Keserédes ízzel a számban mondom: 2001-ben még tudott ilyen pontosan tamponnyomni a Mattel. Bezzeg ma.

 Sajnos nem teljesen makulátlan - a bibikért még a gyár a felelős -, lehetne beltere is, de valamiért nekem még mindig nagyon tetszik.
 Szép, háromtónusú festés, amihez nagyon jól megy az alváz - és vele a hűtőmaszk - ezüst színe, plusz a klasszikus Convot kerekek. Telitalálat!
Szerintem ez az egyik legszebb Convoy szerelvény. Ráadásul teljesen közönséges Convoy széria, játékszer, nem pedig valami speciális kiadás.
 Nagyon tetszenek a kapacitás beosztások a tartályon, még akkor is, hogyha valószínűtlennek tűnnek. Hálás lennék, hogyha egy hozzáértő a kommentek útján megerősítene - vagy éppen cáfolna - abban, hogy ezek a liter (?) értékek mennyire valószínűek.
És még a hátuljára is jutott részletes festés! Pirosat csak és kizárólag itt használtak az egész szerelvényen. 2001-ben még tudott ilyen pontosan is dolgoz(tat)ni a Mattel.

5 megjegyzés:

pittlaren írta...

Szép darab! A Convoy-sori egyre jobban birizgálja a fantáziám...

Sam. Joe írta...

Üdv a lejtőn! 8-)))

Dancergee írta...

Cimborámnak van egy több mint 150db-ból álló sora. Mondjuk speciál ez nincs meg neki, helyette a Collectibles BP vas van. Szép kollekció. Múltkor pénz szűkében volt, majdnem eljátszott a gondolattal, hogy eladja a pakkot. Szerencsére sikerült lebeszélnem róla...

Névtelen írta...

Sziasztok. Nekem sikerült ebből a szépségből 4 db-ot is beszereznem. Nagyon tetszik és csak nagyon nagyon meggondolva válnék meg akár egytől is. Remek darabok, a kerék lehetne kicsit pontosabb, itt már látszik a Mattel kínai ága, sajnos. De összességében nagyon ütős lett. Most a következő cél a prémium kiadás megszerzése lesz.

Sam. Joe írta...

"itt már látszik a Mattel kínai ága"

Ezt kifejtenéd?