2023/09/10

Schucho DAF 95XF Xpart

A Convoy elvonási korszakom egy beszerzését láthatjátok ebben a bejegyzésben. A börzére járás kvintesszenciája ez a darab: van hibája, de gombokért volt és nem volt lelkem otthagyni.

Vótmá'”
Nem lennék meglepve, ha nem én lennék az egyetlen, aki némileg elveszve érzi magát a DAF kamion generációk jelöléseinek tengerén – főleg úgy, hogy a játékautó gyártók is képesek ebben zűrt és zavart okozni. Amivel ebben a postban dolgunk van, az az a generáció, amivel ebben az 1:64-es, Corgi Superhaulers szerelvényről szóló bejegyzésben foglalkoztunk részletesen. Ezt a Matchbox is elkészítette az aktuális előtti Convoy generációban, amihez ott a link a Corgiról szóló postban.

Fura szerzet
Ennek a szerelvénynek a gyártója a Schucho, a méretaránya az 1:87, ami a H0-ás modellvasút léptéke. Erről a konkrét példányról az a véleményem, hogy megállja a helyét egy terepasztalon – bár ez inkább a középmezőny alsóháza, közel sem a csúcs –, és akár játékszerként is, ha már a csemete túl van a rombolós korszakán. Előbbi szerepkörhöz mellékelik a felragasztható külső tükröket is.

Ezt a példányt egy Search-Impex nevű brit cég csomagolta. Mint azt az előző link bizonyítja, köszönik szépen jól vannak a mai napig. Brit cégek színeibe öltöztetett járművek a profiljuk, a jellemző méretarány amiben dolgoznak sokkal nagyobb, mint ez az 1:87, bár némi kattintgatás után lehet ilyeneket is találni náluk. Az árak a sokkoló és a mellbeverő közti területre esnek. Egyértelműen készítenek promóciós modelleket is, de jól kell állnia annak a cégnek anyagilag, akik velük dolgoztat.

Az Xpart szintén brit cég, MG és Rover alkatrészekkel és kiegészítőkkel kereskednek és szervizelnek is ilyen gyártmányú járműveket. A doboz hátulján lévő felirat arra utal, hogy ez a szerelvény promóciós célzattal készült nekik.

A nyergesvontató az ős-Convoy minőséget hozza, csak az alváz műanyag, de a felniken gumiabroncs feszül. A felragasztható akszesszoárok nyilván túlmutatnak ezen a minőségen és a játékszer szerepkörön.

A félpót azonban tetőtől-talpig műanyag, ami eléggé látszik is rajta. Nem üti meg a Herpa Scania szerelvény minőségét, ami szintén műanyag, terepasztalra szánt kiegészítő. Ez a példány sok időt tölthetett egy polcon, mert az UV sugárzás alaposan megdolgozta a doboz „ablakát” és sajnos a félpótkocsi oldalát is – nyilván ezért volt abban az árban, amiben. Érdekes darab, de semmiképp nem fizetném ki érte azt az árat, amibe újonnan kerülhetett.

Impresszív. Ami fémnek látszik, az az is. A felső lőrés-ablak festékből van odacsalva, de láttunk már ilyet.

Elég masszív játékszernek, már elég részletes egy H0-ás terepasztalra.

A felniken gumi feszül.

Nagyon brit, de nem úgy cirkuszoskocsisan, mint rengeteg brit szerelvény. A vontató hátsó lámpái külön műanyag alkatrészek. Ez a napszítta oldala.

Nagyon jól látszik, hogy elbánt vele az UV. Itt minden festékből van. Elmegy, de jól áll neki a távolság.

Ez a szép oldala. Nem rossz, de az eredeti árát soha nem fizetném ki érte.

A felragasztható akszesszoárok mellékelve. Két külső tükör és talán-talán két fényszóró-törlő is.

"Mert ez műanyag" - már ami a félpótot illeti.

A dobozát sem kímélte az UV.

Ebből a feliratból gondolom, hogy ez egy promóciós modell.

Gyártó(k), infók, kár hogy évszám nincs.

Nincsenek megjegyzések: