2023/09/04

Welly (NEX) Skoda Octavia II

Micsoda? Hogy a második generációs Octavia egy húsz – na jó, csak 19 – éves autó? Az lehetetlen! Pedig de! A Welly hiányt pótol azzal, hogy megmintázta ezt a – be kell lássam – youngtimert.

A hölgy halak vagy kos
A második generációs Octáviát 2004 márciusában kezdték gyártani – és 2014 márciusáig készült. Tehát nagy valószínűséggel halak, vagy kos lenne a csillagjegye, ha az autóknál lenne ilyesmi. Mind a mai napig az utcakép része és szerintem nagyon időtálló a megjelenése, a tökéletes „beleolvadok a környezetbe” autó. A típusismertetőt ellazsálhatom, mert a TotalCar boldogságos víg napjaiból ránk maradt, Nínó Karotta jegyezte írott- és audiovizuális anyag tökéletesen lefedi a témát. Octavia katalógust se lenne különösebben nehéz prezentálnom, ha megalkudnék egy a 2009-es ráncfelvarrás utánival, de a Welly a ráncfelvarratlant készítette el.

Köss bele ha tudsz!
A játékautó kategóriában a Welly Octaviája olyan színvonalat képvisel, amit 2023-ban is bátran tekinthetünk nagyon jónak, hozzá megfizethető is, a pedigrésebb gyártók is ezt kéne megcélozzák! Hozzá a Welly régóta gyártja ezt a kisautót. A pontos dátumot nem tudom megmondani, de megkockáztatom, hogy legalább 10 éve, de nyolc biztosan. A külcsíny remek, apró részletek kidolgozva mindenhol, mint ahogy a beltér is, amiben még csak a kormány sem egy pizza! Még az ötágú felni is hasonlít arra a hatágúra, amivel a Totalcar anyagában látható!

Ha nem csak a hiper-, meg szupersportautókat gyűjtöd, vagy hozzám hasonlóan pont a hétköznapi járgányok apró változataiért lelkesedsz leginkább, akkor Octaviának szerető gondoskodásodban van a helye!

Nincs cicaszeme, ez a ráncfelvarrás előtti változat. Az apró, színhelyes Skoda emblémáért odáig vagyok!

Még az ötágú felni is hasonlít a hatágú eredetire.

Jól áll neki a piros, de létezik más színben is.

A beltér is részletes, a kormány sem csak egy pizza!

Hátsó lámpák is kifestve!

Apró Skoda- és Octavia logó, amiben a motor mérete is fel van tüntetve, csak már olyan apró, hogy lehetetlen elolvasni. Mindez egy játékautón! A beltérben a három fejtámla a hátsó ülésen milyen?

NRFB

Nincsenek megjegyzések: