2012/09/19

Matchbox, Welly és Realtoy GMC Wrecker - UPDATE

GMC Wreckerből már szerepelt jó néhány eme blogon, ami nem csoda, hiszen még mindig nagyon szeretem a Matchbox e vontatóját. Közben azért a konkurencia megoldásaiból is szemezgetek, ha van rá módom, így történt ez most is, ezért a hármas megnevezés a címben. Az összevonás pedig azért, hogy egy kicsit tartalmasabb "ápdét" jellegű írás válhassék belőlük.

Elsőként kezdeném mindjárt a Matchbox-al, amiből legutóbbi szerzeményem egy piros változat, ami történetesen teljesen megegyezik a már korábban mutatott, zöld verzióval. Tulajdonképpen a zöld ennek a recolorja, ugyanis a piros egy évvel korábban, vagyis 1999-ben volt az 1-75/1-00-as sor tagja, mint MB-14. Ráadásul van még egy hasonló dekorációval ellátott testvére, amit itt mutattam. ezzel tulajdonképpen minden érdemi információt el is mondtam róla.

Recolor az ezredforduló környékéről

A Welly megoldásával folytatnám a sort, ami tulajdonképpen ugyanaz a példány, amit ebben az összehasonlítóban láthattatok. A különbség csak annyi, hogy most végre sikerült pótolnom a hiányzó, piros villogóját. Ezzel újra tökéletes kondícióba került.

Immáron hiánytalanul

A végére hagytam a másik új szerzeményemet, ami a Realtoy kínálatából származik. Sajnos eléggé hiányos és kicsit sérült állapotban jutottam hozzá. Mint az a képeken is látszik, kisebb kopások voltak a szélvédő felett és a tükröknél, valamit teljesen hiányzott a platóborító műanyag. Feltételezem azért, mert a szegecselésnél kicsit kipúposodott alatta a fém rész, ami lefeszítette magáról az idők folyamán. A matricák is csak ötven százalékban vannak meg, a bal oldalon a fekete-sárga sraffozású, míg a gém jobb oldalán Tow Truck feliratú maradt meg. Pánikra azonban semmi okom nem volt, ugyanis Tommi volt olyan jó fej, hogy korábban nekem adta a saját Realtoy Wreckerét, ami kitűnő donor volt hozzá - a maradék sem fog kárba veszni - , illetve a piros villogó erről került át a Welly-re. Miközben szétfúrtam és kiműtöttem a nekem kellő alkatrészeket a donorból észrevettem, hogy annak a gémje törött, azért nem maradt meg sosem eredeti pozíciójában. No, de erre majd a későbbiekben úgysem lesz szükség, de azért a kampót még áttettem erről az újra, mert ez jobb állapotú.

Mielőtt azonban felragasztottam volna a platóborítást az újdonsült jövevényre, először lecsiszoltam a pukli nagy részért, illetve kicsit kimélyítettem a műanyag borítás alját, hogy a lehető legjobban felfeküdjön az új helyére. A ragasztó kötésének az idejére egy ruhacsipesszel fogtam őket össze, közben egy fekete és egy fehér festékfilccel kikozmetikáztam a nagyobb kopásokat, végül a helyére raktam az új kampóját is. Sajnos a villogók sérülésével nem tudok mit kezdeni, de szerintem már ezzel a pár mozdulattal is nagyságrendekkel jobban néz ki a kis GMC, mint előtte.

Ilyen volt, mikor megvettem
 Kis kozmetikázás után
 Újra van platóborítása

3 megjegyzés:

Sam. Joe írta...

Azért azt én nem vágtam, hogy ezek ENNYIRE egyformák.

Névtelen írta...

Nagyon szép az a vörös darab! :))
varadyg

porsche írta...

varadyg: Köszi ;-)